Megpróbálták feltartóztatni

Rendőrökre támadt a német embercsempész

Az őt föltartóztatni próbáló rendőrökre támadt egy német állampolgárságú embercsempész a magyar-szerb határ közelében Röszkénél.

2014.04.23 08:53MTI
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyanúsított négy határsértőt vett föl gépkocsijába még szombaton az országhatár közelében, hogy továbbszállítsa őket nyugatra. Az ezt felfedező határrendészek a helyszínre érkezve felszólították a gyanúsítottat, hogy álljon meg a gépkocsijával.

A férfi - a láthatósági mellényt viselő, magyarul és más nyelven is kiabáló - rendőrök felszólítását figyelmen kívül hagyva gázt adott, és a határrendészek irányába kormányozta a járművét.

Az egyik járőrnek még sikerült elugrania, az őt néhány méterrel követő társának azonban már nem. Az őrmester az autó motorháztetejére támaszkodva tudta csak elrántani lábait a jármű elől.

A gyanúsított ellen a Szegedi Nyomozó Ügyészség embercsempészés bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított eljárást. A Szegedi Járásbíróság harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.