Meleg helyzet Sülysápon

Lőszerek robbanása nehezíti a családi ház oltását

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy sülysápi családi ház. Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a benn maradt lőszerek robbanása miatt egyelőre visszavonták a rajokat.

2014.04.21 16:52MTI
MTI/Lakatos Péter

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 150 négyzetméter alapterületű házból felcsapó lángok a kertben álló autót és a szomszédos ingatlant is veszélyeztetik.

A nagykátai és a monori tűzoltók, illetve a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával három sugárral kezdték meg az oltást, miután egy gázpalackot és egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a házból - közölte a szóvivő.

Közlése szerint további nagy mennyiségű lőszer lehet az épületben, mert folyamatosak a robbanások. A statikus véleménye alapján életveszélyes a bentről való oltás, emiatt a tűzoltó rajokat egyelőre visszavonták, most kívülről próbálják megfékezni a lángokat.

Az oltást tovább nehezíti az égő házból kiáramló igen sűrű füst, ami arra utal, hogy a lőszeren kívül nagy mennyiségű festéket is tárolhatnak odabenn. Egyelőre nem tudni, hogy tartózkodott-e bárki az ingatlanban - tette hozzá Csámpai Attila.

MTI/Lakatos Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.