Németországba tartottak

Koszovói menekültek egy furgonban, az M1-esen

Öt koszovói menekültre bukkantak a rendőrök vasárnap este egy furgonban az M1-es autópályán; a holland embercsempészek a koszovói családdal Németországba tartottak.

2014.04.21 14:24MTI
freedigitalphotos.net/nuttakit

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rajkai határrendészek egy holland rendszámú kisteherautót állítottak meg Hegyeshalomnál.

A jármű rakterében öt ember tartózkodott, akikről kiderült: koszovói menekültek és a debreceni befogadó állomásról jöttek el. A két felnőttet és három gyermeküket az autópálya egyik parkolójában vették fel az embercsempészek, hogy bérelt autójukkal Németországba szállítsák őket. A család érvényes úti okmánnyal, vízummal nem rendelkezett.

A rendőrök a koszovói menekülteket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt állították elő, a furgon holland sofőrje és társa ellen pedig embercsempészés bűntett megalapozott gyanújával indítottak vizsgálatot - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.