Hivatali visszaélés...

Pénzügyőrt és ügyvédet vettek őrizetbe

Hivatali visszaélés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy pénzügyőrt, valamint egy budapesti ügyvédet.

2014.04.18 14:51MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A Budapesti Nyomozó Ügyészség megalapozott gyanúja szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába tartozó pénzügyőr a budapesti ügyvéd kérésére 2013-ban és 2014-ben nyolc különböző, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál indított bűnügyben kért le - jogosulatlanul és törvényes ok nélkül - gyanúsítottakkal vagy tanúkkal kapcsolatos, elsősorban tervezett nyomozási cselekményekre vonatkozó adatokat a hatósági információs rendszerből, és kiadta őket az ügyvédnek.

A budapesti nyomozó ügyészek csütörtökön házkutatásokkal is egybekötött akciót hajtottak végre a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható pénzügyőr, valamint bűntársa elfogására.

Az ügyészek számos okiratot, illetve számítástechnikai eszközt foglaltak le, amelyek alátámasztották a fenti bűncselekmények gyanúját. A gyanúsítotti kihallgatások után az ügyészség elrendelte a két gyanúsított őrizetbe vételét, és indítványozza előzetes letartóztatásuk elrendelését - olvasható az ügyészségi közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.