Vokány

58 millió forintra perli az államot a gyilkos volt élettársa

Bár a Pécsi Ítélőtábla tavaly jogerősen felmentette, összesen több mint két és negyed évet előzetes letartóztatásban kellett töltenie.

2014.04.18 12:14MTI

Mintegy 58 millió forint kártalanítást követel az államtól a volt élettársa annak a rendőrtisztnek, aki megölte a nő férjét 2000-ben, a Baranya megyei Vokányban. A per április 24-én kezdődik a Pécsi Törvényszéken - közölte a bíróság pénteken.

A tájékoztató anyag szerint V. Mária azért tart igényt ekkora összegre, mert az ügyészség a gyilkossági ügyben vele szemben társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt vádat emelt, és bár a Pécsi Ítélőtábla tavaly jogerősen felmentette, összesen több mint két és negyed évet előzetes letartóztatásban kellett töltenie.

A gyilkosság 2000. február 6-án történt. V. Mária akkori élettársa, Rozsi Attila rendőrtiszt hét lövéssel végzett a nő férjével, hogy "megoldja" azokat a problémákat, amelyeket a válásuk elhúzódása okozott. Az asszony ellen azután indult eljárás, hogy a tettéért 18 év fegyházbüntetéssel sújtott nyomozó egy beadványban terhelő vallomást tett rá.

Rozsi Attila azt állította, egykori élettársával együtt mentek el a férj vokányi házához. Ott a nő azzal kért bebocsátást, hogy elutazik, és szeretné megbeszélni a férfival gyermekeik felügyeletét. Amikor beléptek a házba, és meggyőződtek arról, hogy rajtuk és a nő férjén kívül más nincs ott, a rendőr fegyvert rántott és négyszer rálőtt a férfira. A sebesült menekülni próbált, ekkor az asszony segített lefogni férjét, hogy ő még rálőhessen.

A nő a Pécsi Törvényszéken és a Pécsi ítélőtáblán ellene folyó eljárás során is következetesen tagadta, hogy részt vett volna férje meggyilkolásában.

Rozsi Attila vallomását a törvényszék és a táblabíróság sem fogadta el objektív bizonyítékként, az első- és a másodfokú bírói tanács sem talált olyan tényt, adatot, vallomást, amely V. Mária bűnösségét kétséget kizáróan megalapozta volna. Ezért bizonyítottság hiányában felmentették a bűnsegédként elkövetett emberölés vádja alól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.