Szén-monoxid szivárgott

Négytagú család lett rosszul Cinkotán - a gyerekek bágyadtságára figyeltek fel

A tűzoltók a nyitott ablak ellenére is magas szén-monoxid szintet mértek, a gázművek szakértői megállapították, hogy a gázkészülék nem volt kellőképpen karbantartva.

2014.02.18 07:28MTI

Szén-monoxid miatt lett rosszul egy négytagú család a főváros XVI. kerületében éjszaka - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-t.

A szóvivő elmondta: a Vidámvásár utca egyik családi házában a szülők azt vették észre, hogy a két 10 év körüli gyerek bágyadt. Kinyitották az ablakokat és elhagyták a házat, a kiérkező mentősök ellátták őket.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a tűzoltók a nyitott ablak ellenére is magas szén-monoxid szintet mértek. Mint mondta, a gázművek szakértői megállapították, hogy a gázkészülék nem volt kellőképpen karbantartva. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a készülékek rendszeres ellenőriztetésével és szén-monoxid mérő készülékkel megelőzhetők a hasonló balesetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.