Akadályozták a közösségi közlekedést

Szabálytalan parkolás - egy év alatt 200 autót szállított el a BKK és a FÖRI

Kétszáz, szabálytalanul parkoló és emiatt a közösségi közlekedést akadályozó járművet szállított el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) az elmúlt egy évben.

2014.01.31 14:26MTI

A két szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mintegy 1800 esetben intézkedtek a szabályokat megszegő gépjárművezetőkkel szemben, 856 alkalommal a járművezető távollétében szabtak ki bírságot, 432 autóst pedig a helyszínen bírságoltak meg.

Tájékoztatásuk szerint az intézkedés hatásos, mivel jelentősen csökkent az autósok okozta tömegközlekedési fennakadások száma, és kevesebbszer volt szükség akadályoztatás miatt a troli- vagy villamosjáratok autóbuszos pótlására is: 2012-ben száz esetben kellett szabálytalanul parkoló gépkocsi miatt pótlást elrendelni, míg 2013-ban már csak 48 alkalommal.

A BKK és a FÖRI között 2012 végén létrejött együttműködés alapján 2013 február elsejétől a tömegközlekedést akadályozó autókat a FÖRI elszállítja, valamint a szabálytalanul várakozók ellen eljárás indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.