Őrsereg

Rejtélyes csoport vállalta magára a Lehel úti bankrobbantást

Magára vállalta egy eddig ismeretlen, magát Őrseregnek nevező csoport a két héttel ezelőtti Lehel úti bankrobbantást.

2014.01.27 18:56Havariapress
MTI

A csoportról egyelőre semmi többet nem tudni, ilyen nevű legális vagy illegális szervezet nem ismeretes az országban, az egyetlen hasonló nevű szerveződés, a Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület pedig cáfolta, hogy közük lenne a robbantáshoz.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) hétfőn közzétett közleménye szerint a múlt héten kaptak levelet egy, magát Őrseregnek nevező rejtélyes szervezettől, amely a levélben magára vállalta a Lehel úti bankrobbantást.

A betűkirakással összeállított, konspiratív jellegű levél a VÉSZ szerint korábban közzétett közleményekre hivatkozik, és céloz arra is, hogy egy VÉSZ-nyilatkozat néhány hete akciókat helyezett kilátásba a hazai bankokkal szemben.

A szervezet közlése szerint a levél további célpontokat is megnevez, emiatt annak szövege, a nyomozás érdekében jelenleg nem hozható nyilvánosságra.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre semmilyen lehetséges verziót nem zárt ki a levéllel kapcsolatosan, mert jelenleg azt sem lehet kizárni, hogy teljesen valótlan tartalmú, de az is elképzelhető, hogy valóban az elkövetők jelentkeztek.

A Kelet-Magyarországon tevékenykedő Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület jogi képviselője mindenesetre bejelentette: biztos benne, hogy szervezetüknek nincs köze a merénylethez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.