Meggyilkolta ismerősét

Tárnokon talált női holttest - előzetesben a gyanúsított

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság péntek délben a nőismerőse megölésével gyanúsított 45 éves tárnoki C. Zoltánt.

2014.01.24 14:16MTI
MTI

Koszta János, a bíróság szóvivője elmondta: a tárgyaláson a gyanúsított védője ötmillió forint óvadékot ajánlott fel, hogy védencét házi őrizetben helyezzék nyomkövető eszköz viselése mellett.

A bíróság a bűncselekmény súlyához képest egyrészt igen csekélynek minősítette a felajánlott összeget (melynek nagyságára egyébként sem tehetett volna javaslatot a védő), másrészt hangsúlyozta, hogy a nyomozati anyagban részletezettek miatt szóba sem kerülhet a házi őrizet - idézte a tárgyaláson elhangzottakat Koszta János.

Mint mondta, az egyelőre 30 napra előzetes letartóztatásba került C. Zoltán már a sértett 2007-es válása előtt szerelmi kapcsolatban állt a nővel. A kétgyermekes asszony szorgalmazta, hogy a szintén több gyermeket nevelő, házasságban élő C. Zoltán is váljon el, de erre nem került sor.

Amikor tavaly április 15-én az asszony felkereste a férfit annak tárnoki házában, ugyanerről a témáról kezdtek el vitázni, majd veszekedés közben C. Zoltán egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. A holttestre zsákokat húzott, majd az alagsori zöldségtárolóba vitte - idézte fel a nyomozás szerint történteket a bírósági szóvivő.

A férfi ezután az aljzatbetont megbontotta, egy üreget ásott a földbe, ide rejtette a holttestet, majd visszabetonozta az aljzatot. Innen került elő a holttest csütörtök este - mondta a bíróság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt közölte az MTI-vel, hogy a 45 éves C. Zoltánt emberöléssel gyanúsítják. Tájékoztatása szerint az ügyet a rendőrség kezdetben eltűnésként kezelte, s közigazgatási eljárás volt folyamatban.

A tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon. A bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én autójával ismeretlen helyre távozott.

A járművet állampolgári bejelentés alapján a rendőrök idén január 22-én, egy tatabányai garázsban megtalálták.

Az adatgyűjtés során egyebek mellett kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki tavaly április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták az eltűnéssel kapcsolatban.

Vallomása közben a férfi többször ellentmondásokba keveredett, végül bevallotta: miután a nő 2013. április 14-én átment hozzá, veszekedni kezdtek, majd a vita hevében megölte.

Áldozata holttestét háza alagsorában rejtette el, a nő földi maradványait a nyomozók a férfi által megmutatott helyen csütörtökön meg is találták. Az ügyben emberölés miatt nyomoznak - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.