Gyermekgyilkosság

Jogerősen is tényleges életfogytiglan Szita Bence gyilkosainak!

Helybenhagyta a tizenegy éves Szita Bence gyilkosaira - Polcz Erikára, Bogdán Józsefre és Kertész Józsefre - első fokon kiszabott tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést a Pécsi Ítélőtábla pénteki jogerős határozatában.

2014.01.10 13:16MTI
Fotó: MTI

A Kaposvári Törvényszék tavaly júniusban hozott elsőfokú határozatában Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta.

Az akkor még nem jogerős határozat szerint a ma 49 éves, kaposvári nő felbérelte az 59 és a 43 éves hajléktalant Szita Bence megölésére, ugyanis a gyermeket okolta azért, hogy megromlott a kapcsolata élettársával, a fiú nevelőapjával.

Szita Bencét az év október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ott Bogdán József a kocsiból kiszállva leütötte, ásóval és késsel negyvenszer megszúrta, megvágta. Eközben Kertész József megásta a gyerek sírját, Polcz Erika pedig mindehhez elemlámpával világítva segédkezett.

A gyilkosok a még életben lévő fiút a gödörbe temették, ott megfulladt, ruháit és telefonját a Kaposba dobták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.