Nyíregyháza környékén tevékenykedtek

Droglaborokat működtető banda ellen zárult le a nyomozás Szabolcsban

A most lezárult nyomozás adatai szerint nem egy, hanem három droglabort működtetett Nyíregyháza környékén az a csoport, amelynek egyik tagja még 2012. januárjában bukott le.

2014.01.03 15:23MTI

Fehérvári Marietta százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta: az első illegális droglabort két évvel ezelőtt találták meg és számolták fel a rendőrök a nyírségi nagyváros egyik külterületi ingatlanán, akkor egy 39 éves férfit vettek őrizetbe és indítottak ellene eljárást.

A nyomozás során derült ki, hogy a férfi egy öttagú, kábítószert előállító társaság tagja, két testvérével, egyikük feleségével, illetve a másik barátnőjével további két droglabort működtettek Nyíregyháza környéki tanyákon. Mákőrleményből állítottak elő kábítószert.

A nyomozók a három tanyán jelentős mennyiségű morfint és kodeint foglaltak le, a gyártásnál használt eszközökkel, anyagokkal együtt.

A csoport tagjai 35 és 42 év közötti kálmánházi, nyíregyházi és újfehértói lakosok, közülük egy 42 és 41 éves férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A rendőrség vádemelési javaslattal pénteken küldte meg az ügy nyomozati anyagát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.