Csaknem két tonnányit

Idén kétmilliárd forint értékű drogot semmisített meg a rendőrség

Ebben az évben kétmilliárd forint értékű, csaknem két tonna lefoglalt kábítószert semmisített meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztálya.

2013.12.20 17:03MTI

A most megsemmisített mennyiség nagy részét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalta le. Mint írták, legutóbb november 28-án 340 kilogramm kannabisz és egyéb szintetikusan előállított kábítószer került az arra kijelölt égetőműbe, ezek piaci értéke csaknem 850 millió forint.

Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának munkatársa az MTI-nek elmondta: a kéttonnányi mennyiség mintegy négyezer tételből jött össze. Az alezredes hozzátette: tavaly ennek a mennyiségnek nagyjából a felét semmisítették meg. A lefoglalt kábítószerek megsemmisítéséhez bírósági határozat szükséges.

Elmondta, hogy egy felmérés szerint a kábítószeres ügyek a nyomozás kezdetétől a bírósági döntésig átlagosan négy évig tartanak. A bíróságok azonban az utóbbi időben egyre gyakrabban határoznak előzetes elkobzásról, így gyorsabban semmisíthetik meg a lefoglalt kábítószereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.