Az éhség viszi rá a kígyókat a támadásra

Anakonda támadt egy kislányra Brazíliában

Az utolsó másodpercekben sikerült megakadályozni Brazíliában, hogy egy 9 méteres óriáskígyó magával hurcoljon az őserdőbe és ott felfaljon egy hétéves kislányt.

2008.01.07 07:57MTI

A brazil sajtó vasárnapi jelentései szerint Pará őserdei szövetségi államban, Belém főváros perifériáján egy út mentén az emberek egy kislány segélykiáltásaira figyeltek fel. Egy férficombnál is vastagabb anakonda a kislány lábai köré tekeredett és már több méteren át vonszolta magával a dzsungel irányába.

Egy fiatal férfinak azonban sikerült nádvágókést keríteni és még időben levágni a kétmázsás óriáskígyó fejét. A gyermek végül könnyebb sérülésekkel és lelki traumával túlélte az anakondatámadást. Szakértők szerint a lánykára a biztos halál várt volna az óriáskígyó erős szorításában, ha a machetés férfi nem menti meg még épp időben.

Brazíliában, az Amazonas vidékén az utóbbi években gyakoribbá váltak az anakondatámadások, nem utolsó sorban az emberek hibájából. A kiterjedt erdőirtások következtében ugyanis az óriáskígyók kénytelenek természetes életterükön kívül táplálék után kutatni.

Az anakondák a világ legnagyobb és legnehezebb kígyói.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.