Szivárgás?

Ismét gyerekek szenvedtek klórgázmérgezést - frissített!

Klórgázmérgezést szenvedett négy kisgyerek a Zala megyei Alsópáhokon, egy szálloda medencéjének közelében - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

2013.12.07 16:26MTI
Hiába a luxuskörnyezet - a veszély nem mindig helyfüggő (fotó: police.hu)

Az első orvosi vélemény szerint egy négyéves, két hároméves és egy egyéves kisgyerek kapott klórgázmérgezést péntek este. A gyanú szerint az egyik medencéből szabadult fel a gáz, amelytől a gyerekek rosszul lettek.

A mentők a helyszínen látták el őket, az egyik kisgyermek állapota azonban rosszabb lett, ezért a szülők őt kórházba vitték.

A katasztrófavédelem egységei lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát és vizsgálatot indítottak.

A keszthelyi rendőrségen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese elmondta: a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott péntek este, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után nem egy, hanem két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.

Az igazgatóhelyettes kifejtette: a klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta.

A szállodában nem okozott komoly fennakadást a klórgáz szivárgása, a medencéket pedig - a szakhatóságok vizsgálata után - már péntek estétől újból használhatják a vendégek - fűzte hozzá Soós Éva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.