Nem pihenhettek a tűzoltók

Fákat döntött ki, autókat rongált meg a szél Budapesten

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt. Jellemzően fák dőltek ki, illetve tetőket, személygépkocsikat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések nyomán lehulló törmelék.

2013.12.06 16:36MTI
MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a XIII. kerületi Forgách utcában több mint harminc négyzetméteren bontotta meg a szél egy raktárépület tetejét, míg a XV. kerületi Rákos úton hat méter magasan tépte föl a szél a tető héjazatát. Senki nem sérült meg - tette hozzá.

A XV. kerületben, a Drégelyvár utcában egy 15 méteres fát döntött ki tövestől a szél. Egy 12 méteres fa egy kerítésre és az úttestre zuhant a Kinizsi utcában.

A XVI. kerületben, a Meszes utcában egy családi ház tetejére dőlt fa. A katasztrófavédelem arra figyelmeztet mindenkit, hogy a zárja be az ablakokat, illetve engedje le a redőnyöket, mert a kitört ablakok, a lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a főváros területére. Eszerint szombatra virradó éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.