Földalapú támogatások jogosulatlan igénylése

Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérletének, valamint hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást múlt pénteken.

2013.10.14 10:40MTI

Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát az uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérletének, valamint hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást múlt pénteken. Az adatok szerint a négy gyanúsított több száz millió forint értékben nyújtott be valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket.

A négy gyanúsítottat múlt pénteken őrizetbe vették, majd vasárnap a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére való tekintettel elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.