"Menekült gyerekek vagyona"

ENSZ-alkalmazottnak adta ki magát - milliókat csalt ki a tatai nő

Több millió forintot kért kölcsön egy szántódi ingatlan megvásárlására, arra hivatkozva, hogy menekült gyermekek vagyonának kezelőjeként megbízása van befektetési célú vásárlásra.

2013.09.17 11:19MTI

Menekült gyermekek vagyonát kezelő ENSZ-alkalmazottnak adta ki magát egy tatai nő, aki a megalapozott gyanú szerint építési vállalkozóktól csalt ki több millió forintot. Ügyét a rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtószolgálat közlése szerint az 59 éves B. Gabriella egy társasházak építésével foglalkozó vállalat képviselőitől részletekben több millió forintot kért kölcsön egy szántódi ingatlan megvásárlására, arra hivatkozva, hogy menekült gyermekek vagyonának kezelőjeként megbízása van befektetési célú vásárlásra.

A sértettek a kifizetett kölcsönt nem kapták vissza és a csaló az ingatlant sem vásárolta meg. A károsultak feljelentést tettek a rendőrségen, B. Gabriellát a tatai nyomozók február 14-én otthonában fogták el, és jelentős kárt okozó csalás miatt folytattak eljárást ellene.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.