Födém és tetőtér között

Darázsfészekbe nyúltak a tűzoltók Hódmezővásárhelyen

A katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az országban az év eleje óta több mint kétszázhúsz esetben riasztották darazsakkal és méhekkel kapcsolatos káreseményekhez.

2013.08.27 09:47MTI
Fotó: MTI

A födém és a tetőtér álmennyezete közé költözött darazsak veszélyeztettek egy családot Hódmezővásárhelyen, a fészket tűzoltók segítségével számolták fel - közölte Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden.

Arany-Tóth Attila elmondta, hogy a kora reggel gépjárműfecskendővel és létrás szerrel kiérkezett tűzoltóegység segítségével a rovarirtó megbontotta a nyolc méter magasan lévő tetőszerkezetet és vegyszerrel elpusztította a darazsakat.

A hadnagy közlése szerint a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az országban az év eleje óta több mint kétszázhúsz esetben riasztották darazsakkal és méhekkel kapcsolatos káreseményekhez. A statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen típusú beavatkozások száma május után ugrik meg: júniusban 85, júliusban 72, augusztusban pedig már 55 olyan alkalom volt, amikor a tűzoltóknak méhek, darazsak jelenléte miatt kellett beavatkozniuk.

A veszélyes állatok, így a rovarok befogása, irtása bejegyzett szakma. A méhek befogását nem minden esetben tudják végrehajtani a tűzoltók, azt méhészekre kell bízni. A tűzoltók csak közvetlen életveszély, sérülésveszély esetén avatkoznak be, ilyennek számít, ha forgalmas közterületen, óvodákban, iskolákban kell haladéktalanul intézkedni - tudatta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.