Eloltották

Megfékezték a tüzet Babócsa és Háromfa között

A lángokat több mint háromórás munkával 43 hivatásos tűzoltó fékezte meg. Az oltás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte.

2013.08.08 22:12MTI

Eloltották a tüzet Babócsa és Háromfa között, ahol 15 hektáron kigyulladt a csemetés és az aljnövényzet, az utómunkálatok még tartanak - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője csütörtök este az MTI-vel. Török Sándor tájékoztatása szerint a lángokat több mint háromórás munkával 43 hivatásos tűzoltó fékezte meg. Az oltás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte.

Egy 44 hektáros terület mintegy 15 hektáros részén pusztítottak a lángok a dél-somogyi csemetésben. A tűz a kiterjedése miatt négyes, kiemelt fokozatúnak számított, az oltásba nagyatádi, barcsi, szigetvári, marcali és kaposvári tűzoltók is bekapcsolódtak 12 járművel. A lángok lakott területet nem veszélyeztettek. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően mintegy 30 hektáron sikerült megóvni a facsemetést. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázására tűzvizsgálati eljárás indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.