Az egyik állatot már nem lehetett megmenteni

Elköltözött, kutyáit az üres lakásba zárta

Vádjavaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki mindkét kutyáját bezárta egy üres lakásba Putnokon, s amire az állatokat felfedezték, egyikük elpusztult.

2013.08.08 11:25Havariapress

A borsodi kisvárosban élő gyanúsított a nyomozás adatai szerint 2013. májusában elköltözött otthonról, két kis termetű kutyáját azonban nem vitte magával, hanem a bezárt házban hagyta, úgy, hogy csak minimális vizet és élelmiszert hagyott hátra számukra. 

Az éhező, csontig lesoványodott állatokat csak hetek múlva, egy lakossági bejelentést követően fedezték fel a helyi rendőrőrs járőrei, akik már csak az egyik állatot tudták megmenteni, mivel a másik addigra, ellátatlansága miatt elpusztult. 

A rendőrség ezt követően állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 22 éves tulajdonos ellen, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett, de tettét nem tudta megindokolni. A nyomozás a napokban befejeződött, s az iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.