Több milliós kár keletkezett

Ráhajtott egy tűzoltóautó a Szabadság téri szökőkútra

Ráhajtott egy tűzoltóautó a mozgásérzékelőkkel működő, Szabadság téri szökőkútra, több milliós kár keletkezett.

2013.08.07 14:50MTI

Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármesterének közleménye szerint az eset kedd este történt, amikor a tűzoltóautó téves riasztás miatt behajtott a térre, majd amikor megpróbált visszafordulni, ráment a szökőkútra.
 
A műszaki vizsgálat még tart, de az már megállapítható, hogy megsérült a burkolat, továbbá 40 mozgásérzékelő és 70 kőelem tönkrement. Rogán Antal közölte: a speciális szökőkút évek óta a belváros egyik különleges látványossága, egész nyáron gyerekek és felnőttek ezrei próbálják ki a talajjal egy szintben lévő burkolatból kitörő vízsugarak működését.
 
A polgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a sofőr figyelmetlensége miatt a szökőkút egész nyáron nem üzemel. A kerületvezető péntekre egyeztetést kezdeményez a tűzoltóság vezetőségével arról, hogy olyan szabályrendszert alakítsanak ki, amellyel ilyen nem fordulhat elő többet. 

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek megerősítette a történteket és arról tájékoztatott, hogy a tűzoltók éjszaka, sötétben mentek be a területre, a szökőkút nem működött és nem vették észre, hogy azon hajtanak át.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.