Kecskeméten

A TEK is besegített a drogdílerek elfogásába

A két gyanúsítottat, valamint az elfogáskor a társaságukban lévő 36 éves kecskeméti és 29 éves öcsödi férfit a TEK műveleti egységei egy városközponthoz közeli ház előtt fogták el.

2013.06.14 13:53MTI

Két drogdílert fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) fegyvereseinek segítségével csütörtökön Kecskeméten - közölte a rendőrség a honlapján pénteken.

A kecskeméti rendőrök azért kérték a TEK segítségét, mert a gyanú szerint a drogdílereknek fegyverük volt. Később, a házkutatáskor találtak is fegyvereket.

A két gyanúsított, S. Richárd 26 éves kecskeméti és O. József 47 éves péceli lakos tavaly óta rendszeresen értékesített kábítószert, pszichoaktív anyagokat Kecskeméten.

A két gyanúsítottat, valamint az elfogáskor a társaságukban lévő 36 éves kecskeméti és 29 éves öcsödi férfit a TEK műveleti egységei egy városközponthoz közeli ház előtt fogták el.

Az S. Richárd otthonában tartott házkutatáson 2244 gramm - a gyorsteszt szerint amfetaminszármazéknak minősülő - port, valamint 484 gramm kannabiszt foglaltak le a rendőrök. A kábítószergyanús anyagok szakértői vizsgálata még tart.

A két dílerrel együtt elfogott kecskeméti férfi lakásában megtartott házkutatáskor a rendőrök hat gramm fehér-krémszínű kristályos anyagot találtak, amely a gyorsteszt alapján metamfetamin vagy MDMA (ecstasy).

Az öcsödi férfi ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök 32 gramm fehér port találtak, amely az elvégzett gyorsteszt szerint metamfetamin vagy efedrin származék, így kábítószernek minősül.

A kecskeméti és az öcsödi férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, ők az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

S. Richárdot és O. Józsefet a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.