Szír, jordán, magyar

A TEK fogta el az embercsempészeket

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével fogott el egy szír, egy jordán és egy magyar embercsempészt a Hajdú-Bihar megyei rendőrség, május 22-én, illetve 23-án, Debrecenben.

2013.05.27 12:50Havariapress

Az M1-es autópályán, május 17-én ellenőriztek két személyautót a mosonmagyaróvári határrendészek. A négy óra eltéréssel megállított autókban 4-4 utast akartak külföldre szállítani, akik a debreceni befogadó állomásról indultak. A két sofőrt előállították, majd átadták a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik rövid időn belül beazonosították társaikat is. A nyomozás során felmerült, hogy a szervezésben két külföldi állampolgár is részt vett.

A rendőrök a TEK munkatársainak segítségével végül május 22-én kora este, Debrecenben, lakásukon elfogtak, majd őrizetbe vettek egy szír és egy jordán férfit. Ezt követően május 23-án elfogtak egy hajdúszoboszlói férfit is, aki a két külföldivel együtt részt vett a szállítások megszervezésében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte mindhármuk előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.