Úszóverseny közben

Összedőlt a mobil lépcső a BVSC uszodában - heten sérültek

Heten megsérültek, köztük egy 6 éves kisgyerek a fővárosi BVSC uszodában, ahol összedőlt egy mobil lépcső szombat délelőtt.

2013.05.18 11:50MTI
Fotó: MTI

A sportklub úszószakosztálya közleményben fejezte ki sajnálatát.

Az uszodában egy nemzetközi ifjúsági úszóversenyt tartottak, amikor a baleset történt - mondta el Kovács Viktória. Egy gurulós mobil lépcső dőlt össze eddig ismeretlen okból. A balesetben hat felnőtt sérült meg, valamint egy hatéves gyermek - ismertette a szóvivő.
   
Hozzátette, hogy a rendőrség szakértők bevonásával még vizsgálja a baleset körülményeit. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás. 
   
Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy a hét sérültből ötöt szállítottak kórházba. Az eddigi vizsgálatok szerint valamennyien könnyebb sérülést szenvedtek. A mentősök négy egységgel vonultak a helyszínre.
   
A nemzetközi úszóversenyt, amelyen az MTI információi szerint mintegy ötszáz sportoló indult, leállították.
   
A BVSC-Zugló úszószakosztálya a honlapján közleményben fejezte ki sajnálatát a történtek és az elmaradt verseny miatt. Közölték, hogy a nevezési díjakat visszatérítik, és az érintettekkel a közeljövőben felveszik a kapcsolatot.

Fotó: MTI


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.