Koponyasérüléssel küzd

Pszichiáter vizsgálja az abonyi gyilkos apát

Koponyasérüléseinek következményei miatt egyelőre kétséges, hogy részt tud-e venni az ellene indított büntetőeljárásban az a férfi, aki tavaly nyáron abonyi otthonukban fejbe lőtte alvó kislányát, majd önmaga ellen fordította a fegyvert.

2013.02.01 15:29MTI

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyermekgyilkossággal gyanúsított apát - akit szeptember végén egy fővárosi kórházban helyeztek előzetes letartóztatásba - jelenleg a tököli rabkórházban ápolják. Bár a napokban részletes beismerő vallomást tett, fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki, hogy eldönthessék: agyi sérülései, illetve állapotának esetleges újbóli romlása miatt részt tud-e venni az ellene folyó eljárásban. 

A férfi most először tett egybefüggő, beismerő vallomást, amelyben arra hivatkozott, hogy felesége el akarta hagyni, vagyis szerelemféltés állt a súlyos bűncselekmény hátterében. Noha az apa kihallgatásakor részletesen beszélt a tragikus éjszakán történtekről, nem zárható ki, hogy súlyos fejsérülései miatt bármikor rosszabb állapotba kerülhet, ezért volt szükség a szakértő kirendelésére - magyarázta Kállai Gábor. 

Tájékoztatása szerint egy esetleges visszaesés a nyomozás, illetve a büntetőeljárás felfüggesztésével járhatna, de erről még korai nyilatkozni. A 43 éves férfi tavaly augusztus 27-én hajnalban lőtte fejbe lányát abonyi otthonukban, majd magával is végezni akart; súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. 

A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette. A bíróság szeptember 28-án a baleseti intézet kórtermében rendelte el az apa előzetes letartóztatását, miután az orvosok felébresztették a mesterséges altatásból, és kihallgathatóvá vált. A férfit később szállították át a tököli rabkórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.