2008-ban szabadult a rablógyilkos

Életfogytiglan gyerekbántalmazás miatt

Életfogytiglani fegyházra ítélt jogerősen egy 56 éves kaposvári férfit kiskorú veszélyeztetése, gyermek sérelmére elkövetett testi sértés és folytatólagos szemérem elleni erőszak miatt a Kaposvári Törvényszék szerdán.

2012.11.21 14:19MTI

A korábban rablógyilkosságért életfogytiglanra elítélt, majd 17 év után 2008-ban feltételesen szabadult Horváth Zsolt Ernő rendszeresen bántalmazta élettársa tízéves fiát, egy évvel idősebb nővérét pedig szexuálisan zaklatta.

A férfi szabadulása után ismerkedett meg, majd költözött össze Bogdán József Mártonné 49 éves másodrendű vádlottal. Két éve derült ki, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta a nő gyerekeit.

Az elsőfokú bíróság a férfit tíz év fegyházra ítélte, és megszüntette a feltételes szabadságát, élettársát két és fél év, a nő korábbi élettársát, Farkas Jánost, a gyerekek 57 éves apját pedig két év - négy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt.

A Kaposvári Törvényszék mindhárom vádlott bűnösségét bizonyítottnak látta. A Kaposvári Városi Bíróság ítéletét azonban annyiban megváltoztatta, hogy mivel megszűnt az elsőrendű vádlott feltételes szabadsága, elvetette a tíz év fegyházbüntetést, így ismét életbe lépett az életfogytiglani szabadságvesztés, amelyből a férfi legkorábban tíz év múlva bocsátható szabadlábra.

Jogerős ítéletében a törvényszék a másod- és a harmadrendű vádlottak büntetését egyaránt fél évvel csökkentette, utóbbinál a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.