Amfetamin, kendermag

Drogszállítmányt fogtak az M0-son

Tizenhatezer adag kábítószer előállításához elegendő amfetamint és kétezer, ültetésre szánt indiai kendermagot találtak egy kamionban az M0-ás autópályán.

2012.11.12 12:31MTI

A Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) a police.hu-n olvasható közleménye szerint a rendőrök vasárnap egy Hollandiából Szerbiába tartó hűtőkamionban találtak rá a drogra, amikor a szerb állampolgárságú sofőrt ellenőrizték az M0-ás körgyűrű egyik kamionparkolójában. A raktérből az előzetes kábítószerteszt alapján 16 kilogramm amfetamin és 2000, vélhetően ültetvény telepítésére szánt indiai kendermag került elő. A közleményben azt írták: a lefoglalt amfetamin piaci értéke az előzetes becslések alapján eléri az 50 millió forintot.

A kamionsofőrt kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt a nyomozók a helyszínen bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A további eljárást az NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztálya folytatja le.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.