Hárman voltak az elkövetők

Altatós rablások - befejezte a nyomozást a rendőrség

Befejezte a nyomozást a rendőrség az altatós bűncselekmény-sorozat ügyében, az elkövetők több mint 12 millió forintot raboltak el sértettektől, akiket altatóval kábítottak el.

2012.10.15 10:31MTI

Egy IV. kerületi férfi feljelentése alapján indult a nyomozás 2010. augusztus 15-én ismeretlen tettes ellen. A sértett egy ismerkedési oldalon adott fel hirdetést, melyre jelentkezett egy férfi, aki találkozót beszélt meg vele. Az elkövető, ismerkedési szándékot színlelve felkereste a sértettet lakhelyén, majd italába Dormicumot tett, amitől a sértett öntudatlan állapotba került. Ezt kihasználva az elkövető, társaival együtt a lakásból különböző értékeket tulajdonított el 860 ezer forint értékben - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy ugyanezzel a módszerrel az ország különböző településein ismeretlenek sorozatban követtek el bűncselekményeket.

A széleskörű nyomozati munka eredményeként a nyomozók látókörébe került M. Ferenc, akinek a lakásában megtartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták laptopját, melyen - többek között - a bűncselekmények helyszíneinek környezetéről készült felvételeket találtak.

Közölték, hogy a bűncselekmény-sorozat három elkövetője, M. Ferenc 37 éves, Cs. Kálmán 37 éves és T. Sándor 40 éves budapesti lakosok összesen 28 rendbeli rablás elkövetésével gyanúsíthatóak. A rablásokat 8 esetben bűnszövetségben, 17 esetben pedig bűnszervezetben követték el. Az általuk okozott kár meghaladja a 12 millió forintot.



A közlemény szerint "a magyar kriminalisztika történetében is ritkának számító bűnszervezetben elkövetett" bűncselekmény-sorozat ügyében zárták le a nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.