A szocialisták arcpirítónak tartják a döntést

Nem nyomoz a rendőrség az MSZP földügyben tett feljelentése miatt

A földbérletpályázatok ügyében tett feljelentésének elutasításáról tájékoztatta a rendőrség az MSZP parlamenti frakcióját.

2012.08.27 17:10MTI

Harangozó Tamás, a képviselőcsoport helyettes vezetője elmondta: a rendőrség a hűtlen kezelés gyanúja esetében arra hivatkozva utasította el a nyomozást, hogy a földalapkezelőt nem érte kár, hivatali visszaélés pedig azért nem történhetett a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint, mert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet "nem végez közhatalmi, államigazgatási feladatot", munkatársai nem számítanak hivatalos személynek.

Harangozó Tamás a rendőrségi indoklást döbbenetesnek, arcpirítónak nevezte. Szerinte abból az következik, hogy "az állami földek kezelése a nemzeti együttműködés rendszerében magánügy", a visszásságok kivizsgálása pedig nem tartozik a rendőrség hatáskörébe.

"A kérdés az, hogy ez a határozat a kormánynak való megfelelési kényszer, a kirúgástól való félelem vagy direkt politikai utasítás" hatására született-e - jelentette ki a szocialista képviselő. Az MSZP erre és arra a kérdésre is választ vár a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén Pintér Sándor belügyminisztertől és Hatala József országos rendőrfőkapitánytól, hogy mostantól minden, "a Fidesz érdekeltségi körében tartozó korrupciós ügynek" ez lesz-e a vége.

Harangozó Tamás arra is kitért, a határozat öt nappal azután kelt, hogy a Belügyminisztérium bejelentette a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni, illetve gazdaságvédelmi osztályainak megszüntetését, a földügyben tett feljelentéssel pedig az utóbbinak kellett foglalkoznia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.