Augusztus 20.

Mentőszolgálat: a kora esti órákig 44 embert kellett ellátni

A kora esti órákig 44 embert kellett ellátniuk a mentőknek a hétfői állami ünnepi rendezvények helyszínein.

2012.08.20 20:00MTI

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta, hogy a kánikula és a tömegrendezvények ellenére az Országos Mentőszolgálatnak nyugodtan telt a napja, nem volt a szokásosnál több riasztásuk. Országszerte mintegy 1400-1500, a fővárosban 260 esethez hívták a mentőket.

Az ünnepi rendezvényeken rendkívüli esemény nem történt. Jellemzően ájulásos rosszullétek, kisebb sérülések, bokaficam fordult elő; 44 ember szorult egészségügyi ellátásra, közülük ötöt kellett további vizsgálatra kórházba szállítani - mondta Győrfi Pál.

A szóvivő korábban elmondta: az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgozott ki. A mentőegységek tevékenységét egy e célra létesített irányítási központ hangolja össze. A budapesti rendezvényekre, az ünnepi tűzijátékra érkezőkre a szokásos létszámon, a mentőkapacitáson felül 34 mentőegység (rohamkocsik, esetkocsik, két tömeges baleseti egység) személyzete vigyáz a Duna két oldalán.

Ezen felül a mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik, akik a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén a náluk levő felszereléssel megkezdik az ellátást, és a helyszínre navigálják a mentőautót is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.