Fiatalokat bántalmaztak Muzslyán

Újabb magyarverés a Vajdaságban

Ismét magyar fiatalokat vertek meg a Vajdaságban, ezúttal a Nagybecskerek melletti Muzslyán.

2012.05.31 09:54havariaPress

A bűncselekmény május 26-án éjjel történt a helyi művelődési ház közelében található parkban. Az elkövetőket, köztük egy felnőtt férfit és négy kiskorút, letartóztatták. A tettesek nemzeti hovatartozását még nem hozták nyilvánosságra, de minden jel arra utal, hogy szerb fiatalokról van szó. A megtámadott hat magyar fiatal közül egy súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett.

A szerb fiatalok mielőtt rájuk rontottak a békésen üldögélő magyarokra, kórusban kiáltották, hogy támadás, és máris kezdődött az ütlegelés. A  nagybecskereki Civil Társadalom-fejlesztési Központ szerint az eset több mozzanata arra utal, hogy egy előre kitervelt, szervezett és célzatos támadásról van szó.

A történtekkel kapcsolatban az egyik áldozat elmondta, arra lett figyelmes, hogy a támadók egyik csoportja a park egy sötétebb részén gyülekezett, a másik pedig egy újságos bódénál, ahonnan az egyik pillanatban elhangzott a támadás csatakiáltás, és 15-16 arcát eltakaró, ütlegekkel felszerelt fiatal rontott rájuk. A súlyos sérüléseket szenvedett magyar fiatalembert mindmáig kórházban ápolják és szinte biztosra vehető, hogy műtéti beavatkozás vár rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.