Brutális állatkínzás

Terrorelhárítók jelentek meg a kutyaviadalon

Kutyaviadal szervezőit fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai Ózdon. A rendőrök három férfit, köztük két román állampolgárt vettek őrizetbe.

2012.05.14 15:42HavariaPress

A tiltott állatviadal szervezőire vasárnap reggel csaptak le a rendőrök Ózdon, egy magáningatlanon. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság előzetes bűnügyi információi alapján ütöttek rajta az ózdi nyomozók és a terrorelhárítók egy 38 éves férfin, valamint vendégein, egy 29 és egy 32 éves román állampolgáron.

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra ezer euró értékben fogadtak, az állatok pusztulásával, vagy maradandó egészségkárosodásával járó, vérre menő viadalon külön bíró is tevékenykedett. A résztvevők elszántságát jól jellemzi, hogy az őrizetbe vett román páros egyik tagja csaknem egy éven át trenírozta, készítette fel társának harci kutyáját a véres küzdelemre. Feladata volt az is, hogy a kutyát a kialakított ringbe vigye és a viadal során utasításokat adjon számára.

Az állatviadalról összesen 13 embert állítottak elő az Ózdi Rendőrkapitányságra, az őrizetbe vett három férfin túl további két másik személy is gyanúsítottként szerepel a megindított büntetőeljárásban. Az akció során nyolc, pitbull-jellegű ebet foglaltak le.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.