Őrizetbe vették őket

Hamis potencianövelőket árult a békéscsabai házaspár

Hamisított ajzószerekkel, potencianövelő gyógyszerkészítményekkel kereskedő házaspárt vettek őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Békéscsabán. Az akció során a tetten ért gyanúsítottaktól 300 millió forint értékű készítményt foglaltak le.

2012.04.15 09:11havariaPress

A NAV pénzügyi nyomozói Békéscsaba belvárosában ütöttek rajta a hamis potencianövelőkkel üzletelő házaspáron. Az 55 éves férfi elfogásakor egy tablettákkal teli csomagot adott át egy futárnak. A házkutatáskor kiderült, a férfi és 56 éves felesége webáruházat működtetett, vágyfokozó szereket, potencianövelő készítményeket árusítottak internetes megrendelés alapján. A hamis készítményeket Magyarországon, több európai, sőt Európán kívüli országban is forgalmazták. Több mint 206 ezer darab hamis gyógyszerkészítmény, zömmel potencianövelő tabletta, a csomagolásukhoz szükséges papírdobozok, hamisított hologramok és magyar nyelvű használati utasítások kerültek elő a házkutatáskor. A NAV pénzügyi nyomozói által lefoglalt készítmények fekete piaci értéke meghaladja a 300 millió forintot.

A békéscsabai férfit és feleségét áru hamis megjelölése bűntettel gyanúsították meg, s mindkettejüket őrizetbe vették. A Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.