Két év

A feleség, a szeretője, és egy törött koponya: felfüggesztettet kapott a férj

Jogerősen két év - a végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtott a Győri Ítélőtábla kedden egy sümegi férfit, aki 2010 nyarán olyan súlyosan bántalmazta a felesége szeretőjét, hogy az koponyatörést szenvedett.

2012.03.20 11:05MTI

A másodfokon eljáró tanács ezzel helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság döntését, amely életveszélyt okozó testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek Kolompár Jánost.

Az ítélet ellen akkor az ügyészség fellebbezett, mondván: nem látják bizonyítottnak, hogy a későbbi sértett súlyosan megfenyegette volna a féltékeny férjet. Márpedig az ütés miatt a földre zuhanó, majd fejsérülést szenvedett sértett valóban elvesztette az emlékezetét, de ez nem hátráltathatta őt abban, hogy felidézzen korábbi történéseket.

A tárgyaláson elhangzott: a sértettet sem az elsőfokú eljárás során, sem az ítélőtábla előtt nem sikerült meghallgatni, így a történtek rekonstruálása során gyakorlatilag csak a tettét beismerő vádlott elmondására hagyatkozhattak.

Kolompár János az utolsó szó jogán arról beszélt: megbánta, amit tett, az eset után ő maga hívott mentőt és jelentkezett a rendőrségen.

"Úgy gondolom, hogy tisztességes polgárként jártam el"- tette hozzá, jelezve: noha ő és a felesége hivatalosan még nem váltak el, már különköltöztek, s az asszony egy másik férfival él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.