Súlyos sérülésekkel szállították kórházba

Továbbra is veszélyben a bántalmazott baba élete

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a csecsemő, akit kedden Tiszakécskéről súlyos sérülésekkel szállítottak a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba.

2012.03.08 13:59MTI

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt mondta: a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője kedden tett bejelentést, mert a gyermekét egyedül nevelő anya nem vitte orvoshoz a csecsemőt, akin eddig még nem tisztázott módon bekövetkezett sérüléseket észlelt. A 22 éves anyát életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.
   
Nagy Anikó, a Heim Pál kórház orvos igazgatója arról tájékoztatott, hogy a kórház intenzív osztályán kezelik azt a négyhetes csecsemőt, aki feltehetően bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyermeknek koponyasérülése, többszörös végtag- és bordatörése, továbbá "súlyos belszervi elváltozásai" vannak - tette hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.