Egy tiszabábolnai rablás története

Van igazság a Földön!

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra a napokban érkezett meg az a köszönőlevél, amiben egy 91 éves sértett többek között úgy fogalmazott, "Látod fiam, csak van igazság a Földön".

2012.02.29 08:30ma.hu

A nyugdíjas férfit kétszer rabolták ki otthonában, a rendőrök intenzív nyomozást követően elfogták az elkövetőt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást a közelmúltban. Egy 91 éves tiszabábolnai férfi lakásába ugyanis betörtek, majd az elkövető pénzt követelt. A házigazda az erőszak hatására át is adott több tíz ezer forintot. Miközben folyt a nyomozás a férfit újfent megtámadták, és ezúttal is több tíz ezer forint zsákmánnyal menekült el a tettes.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya úgymond „személyes sértésnek” vette az ismételt bűncselekmény elkövetését. Az adatok és tanúvallomások alapján kétségtelenné vált, hogy egy személy hajtotta végre rablásokat. Végül az aprólékos és mindenre kiterjedő
nyomozás eredményeként a rendőrség látókörébe került egy 47 éves helyi asszony. A gyanúsított a bizonyítékok súlya alatt megtörve ismerte el a bűncselekmények elkövetését.

A faluban híre ment a rendőrség sikeres felderítésének, az idős sértett pedig unokája révén küldött köszönőlevelet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak:

„Tisztelt Bűnügyi Osztály! Szeretnék köszönetet mondani a Bűnügyi Osztály dolgozóinak, akik erőt és fáradságot nem kímélve odaadóan látták el munkájukat nagyapám sérelmére elkövetett bűnügy megoldásában. Lelkiismeretes kitartásuknak köszönhetően egy 91 éves embernek visszaadták az igazságszolgáltatásba vetett hitét. Egy háborút és hadifogságot megjárt idős bácsinak, ez egy óriási nagydolog. A hír hallatán, hogy meg lett az elkövető, örömkönnyek között csak annyit mondott: „Látod fiam, csak van igazság a földön!”. Ezúton kívánok Nagyapám és Családom nevében további munkájukhoz sok sikert, és jó egészséget!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.