Nem a hideg tehet róla

Gyerekek okozták a gázszivárgást Cibakházán

Nem a hideg idő, hanem a gázcsonkot elzáró csap ellopásával kísérletező gyerekek okozták vasárnap a környék lakóit is veszélyeztető gázszivárgást Cibakházán.

2012.02.07 13:59MTI

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: bebizonyosodott, hogy nem a vezeték szétfagyása okozta - mint korábban feltételezték - a Hunor utcában egy lakatlan épületnél a gázszivárgást. A gázcsonkot elzáró csapot egy csavarkulccsal tolvajok próbálták meg leszerelni, és eközben repedt meg a csap alatti műanyag vezeték. Az ügyben gondatlan közveszélyokozás megalapozott gyanújával indított eljárás során kiderült, hogy egy 12 éves fiú és 13 éves társa próbálta meg ellopni az alkatrészt.
   
A fiúk - akik életkoruk miatt nem büntethetők - elismerték a cselekmény elkövetését.
   
Vasárnap a gázszivárgás miatt a tűzoltók száz méter sugarú körben jelöltek ki védelmi területet. A környező házakat biztonsági okból kiürítették, így öt épületből mintegy harminc embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.