Nagyot fogtak a pénzügyőrök

Nagydohányos csempészek: dőlt a cigi a kocsiból az autópályán

Cigaretta ömlött ki abból a személykocsiból, amelynek az ajtaját egy ellenőrzés során nyitották ki a pénzügyőrök az M3-as autópályán - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Pénzügyőr Főigazgatóságának sajtóreferense.

2011.12.16 13:11MTI

Kupecz József elmondása szerint a pénzügyőrök az M3-as autópálya egyik parkolójába vezettek ki, majd ellenőriztek egy cseh rendszámú járművet csütörtök éjszaka.

A kocsit vezető ukrán férfi az ellenőrzés megkezdésekor átadta az útlevelét, és kérdés nélkül angolul annyit mondott, hogy ő csak a sofőr. A pénzügyőrök ekkor kinyitották a jármű ajtóit: a kocsiból szó szerint ömlött ki a cigaretta - közölte a sajtóreferens.

A kocsiban összesen 11 ezer 500 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A magát csak sofőrnek tituláló férfi azt mondta, hogy a jármű és a dohánytermék nem az övé, a szállítmányt Nyíregyházán vette át, és Prágában kellett volna leadnia.

Kupecz József hozzátette: a közel hétmillió forint értékű dohányterméket és az autót a pénzügyőrök lefoglalták, a sofőrrel szemben jövedéki orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.