Megszívták

Cigarettaszállítmányt foglaltak le Tompán

Egymillió forintot meghaladó értékben 1655 doboznyi különböző márkájú cigarettát találtak egy szerb állampolgár autószállító utánfutójának az alvázában a tompai határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

2011.10.17 11:14MTI

A szerb adójeggyel ellátott cigaretta a vasárnap belépésre jelentkező férfi utánfutója alvázának a merevítéséből került elő - mondta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának a sajtófelelőse.

Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy hozzátette: a cigarettaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók feljelentés alapján a férfi ellen csempészet bűntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az adóhatóság adatai szerint az idén a Dél-Alföldön 9.645 esetben több mint 42 ezer karton adózatlan cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök, több mint 250 millió forint értékben.

Korábban jellemzően járművek átalakított üzemanyagtartályából, műszerfalból, felbontott kárpit mögötti üregből került elő illegálisan behozott, adózatlan cigaretta, míg manapság sokszor dupla falúvá vagy dupla alvázúvá átalakított járművekben találnak ilyen szállítmányokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.