A Tímár utcai állomásnál lopták el az alkatrészt

Lenyúltak egy kábelt: pótlóbuszok segítenek be a szentendrei HÉV vonalán

Ma délelőtt kábellopás történt a H5-ös (Szentendrei) HÉV Tímár utcai megállójánál. Ezért a H5-ös HÉV-szerelvények várhatóan 16.30-ig csak Kaszásdűlő és Szentendre illetve Békásmegyer között közlekednek.

2011.09.23 14:59ma.hu

A Batthyány tér és Kaszásdűlő között HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni. A pótlóbuszok a HÉV-vel megegyező sűrűséggel járnak, és a szokásos HÉV-pótló megállókban lehet rájuk felszállni.

Minden bizonnyal a ma délelőtti kábellopás is speciálisan szervezett elkövetők műve. Az utóbbi években jelentősen megnőtt a kábeltolvajok okozta anyagi kár. A kábel- és felsővezeték-rendszer megrongálásával és eltulajdonításával tavaly mintegy 224 milliós kára származott a Társaságnak. Az idei évben eddig 76 millió Ft-os kár érte a BKV Zrt.-t.

Az anyagi károkozáson túl a tolvajok veszélyeztetik a HÉV és villamosközlekedés biztonságos üzemeltetését is, akadályozzák a zökkenőmentes utazást, ugyanis ilyenkor gyakran kell forgalomkorlátozásokat életbe léptetni a helyreállítás időtartamára.

A feszültség alatt álló kábelek eltulajdonítása a tettesek számára sem veszélytelen kísérlet, az egyenáramú hálózat érintése ugyanis az áramütésen kívül súlyos égési sérüléseket, tüzet okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.