Tudta, hogy 5 app generálja a mobilforgalom javát?

Freedigitalphotos Stuart Miles

Mindössze öt mobilalkalmazás adja a mobilinternetes adatforgalom zömét. Ha tudni szeretné, vajon igazodik az ízlése a trendekhez vagy eltér attól, kattintson!

Másodpercenként egy terabájtot továbbítottak - vezeték nélkül

Rekordsebességet értek el az ötödik generációs (5G) adatátviteli technológiai fejlesztések tesztelése során brit tudósok.

Még gyorsabb mobilinternet

Régóta halljuk a példátlan sebességről, állandó internetelérésről és egyszerű hozzáférésről szóló ígéreteket; 3G, 4G, LTE - de mit is jelentenek ezek a technológiák a mobilozók számára?

Visa-val is lehet fizetni közösségi hálókon

Globálisan bővíti peer-to-peer fizetési megoldását a Visa Europe, és a fastacash-sel együttműködve vezető közösségi médiahálózatokon keresztül is elérhetővé teszi a fizetést.

hirdetés

28 megapixel egy kompakt fényképezőben

Elképesztő, hogy ma már mi mindent bele tudnak zsúfolni egy kompakt fényképezőgépbe, akár a 4K (UHD) minőségű videofelvétel sem jelent problémát.

Az Android és az iOS uralja a mobil készülékek piacát

freedigitalphotos/Goldy

A két cég tavaly szinte teljesen kiszorította a többi szereplőt a mobil operációs rendszerek piacáról. A BlackBeerynek rossz éve volt a 2014-es.

Új LG okostelefonok a középkategóriában

Eddig a csúcskategória kiváltsága volt, most közepes árszinten is megjelenik az ívelt kialakítás és a gesztusvezérelt funkcionalitás.

Az adathalászat negyede pénzügyi adatokra utazott

Freedigitalphotos pat138241

A kiberbűnözők a csalások során a fizetési rendszerekkel és az online kereskedelmi oldalakkal éltek vissza, és már nem csak a bankokra összpontosítottak.

Az FBI hárommillió dolláros ajánlata

A valahai legmagasabb nyomravezetői díjat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ígéri olyan információkért, amelyek egy orosz hacker, Jevgenyij Bogacsov letartóztatásához vagy elítéltetéséhez vezethetnek.

Hangostérkép segíti a látássérülteket

freedigitalphotos.net/anankkml

Hangostérkép segíti ezentúl az eligazodásban és ügyeik intézésében a vakokat és gyengén látókat a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári székhelyén, ahol a törzshivatal mellett több szakigazgatási szerv és a kormányablak is helyet kapott.

A Prezi androidos alkalmazása keddtől elérhető

A Prezi androidos alkalmazása keddtől ingyenesen letölthető, ezzel immár az androidos felhasználók is megoszthatják, gyakorolhatják vagy épp előadhatják prezentációjukat mobiljukról a világ minden részén.

Két európai adatközpontot épít az Apple

freedigitalphotos.net/patrisyu

Az Apple 1,7 milliárd eurós beruházással adatközpontokat épít Írországban és Dániában az iTunes Store, App Store, iMessage, Maps és Siri szolgáltatásai európai ügyfeleinek kiszolgálására.

Magyar felhőfejlesztés gyorsíthatja a könyvelést

A könyvelők munkáját 30 százalékkal is gyorsíthatja a magyar SDS Zrt. által kidolgozott felhőalapú dokumentum-közműrendszer, amely a könyvelő programjába továbbítja a számla képét és adatait, és visszakereshető módon tárolja is őket.

Ezt a klipet 800 milliószor nézték meg

Forrás: YouTube

Több mint 800 millió alkalommal nézték meg Psy dél-koreai rapper Gentleman című videóját a Youtube videomegosztó oldalon.

Világító kerttel a jövő programozóiért

Már egészen korán fel lehet kelteni az érdeklődést a programozás iránt, csak meg kell tudni ragadni a gyermeki figyelmet. Például egy könnyen szabályozható, világító "robot-kerttel".

Az első ismert arab kiberkém-csoport

Kaspersky sajtóanyag

Az első ismert arab csoport, amely kiber-zsoldosaival teljeskörű kiberkémkedési műveleteket fejleszt és hajt végre.

A monitor, ami szinkronban van a videokártyával

Az Acer kijelzője minimalizálja a lag, késleltetés és nagy reakcióidők lehetőségét.

Évente ezreket spórolhat egy új PC-vel

Freedigitalphotos adamr

Nem kell feltétlenül bikaerős számítógép, sőt, és éves szinten meg fog látszódni a villanyszámlán a csere.

Hiába kapcsolja ki fertőzött telefonját

Androidos készüléke még azután is kémkedhet ön után, hogy kikapcsolta az okostelefont. Vagy legalábbis azt hiszi, hogy kikapcsolta...

Programfejlesztés extra tempóval

Youtube Oriana

Fejlesztők és programozók helyett vizuális módon is lehet alkalmazásokat készíteni, így gyorsabban, egyszerűbben jöhetnek létre a vállalati szférát célzó alkalmazások.

QR- és vonalkód leolvasása nélküli fizetési alkalmazást fejlesztettek

A mobilfizetési rendszert támogató alkalmazásokat fejlesztett a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt., a 174,45 millió forintos projekt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 70 százalékos támogatásával valósult meg.

Nem kell a rendőr, magunknak is fújhatunk "szondát"

Breathometer

Egy okostelefonos alkalmazás és egy kis kiegészítő állítólag képes volt visszaszorítani az ittasan vezetők számát.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség a legnagyobb vírusíró?!

Szinte hihetetlen, hogy ennyi ideig el tudott rejtőzni internetezők milliárdjai elől a fenyegetés, amely összetettebb és kifinomultabb minden eddig ismertnél, és amely közel két évtizedig működött. Persze akkor már kevésbé érthetetlen, ha valóban az NSA áll a háttérben...

Mobil bankkártya-olvasókkal ellátott üzletkötők

FB/Ingenico

Magyarországon is megjelent a mobiltelefonos bankkártya-elfogadás, a mobilhoz kapcsolódó POS terminálos (mPOS) fizetési megoldást az Allianz Biztosító üzletkötőinél vezette be az Ingenico Group, az új technológiát csütörtökön mutatták be a sajtónak Budapesten.

Itt a legkomolyabb fenyegetés, ami minden kibereszköz és technika felett áll

Sikerült megtalálni azt a fenyegetést, amely összetettebb és kifinomultabb minden eddig ismertnél, és amely közel két évtizedig működött.

Megmenekült a techipar?

Thomas Walter

Ősi ritkaföldfém-lelőhelyre akadtak rá a tengerfenéken, ezzel a fejlett világ megszabadulhat a polgárháború mocsarába süllyedt közép-afrikai országokból és a saját készleteit alaposan megdrágító kínai forrásoktól. Talán...

Okosszemüveg feleáron

A Google - pillanatnyilag - lemondott okosszemüvegéről, ám a Sony nagy lehetőségeket lát benne: a keresőóriáshoz képest féláron kínálja termékét.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Helly Hansen

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Mi köze a mikroprocesszoroknak Afrika legvéresebb háborúihoz és polgárháborúihoz?

Az arany, a tantál, az ón és a volfrám olyan alapvető fémek, melyek a mai kor technológiai eszközeinek előállításához elengedhetetlenek, hiszen a laptopoktól kezdve az okostelefonokon és az autókon át a repülőgépekig szinte mindenben megtalálhatók ezek a fémek.

Obama: az EU azért támadja az amerikai cégeket, mert nem tud versenyezni velük

Az amerikai elnök szerint a Google és a Facebook elleni európai vizsgálatok hátterében valójában "kereskedelmi célok" állnak.

Hallgatóknak ingyenes az MS Office otthon

freedigitalphotos.net/patrisyu

A felsőoktatásban résztvevő diákok február 17-étől otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert.

Csupafém "luxusóra" az LG-től

A dél-koreai cég a barcelonai MWC-n mutatja be a kerek kijelzős, Android Wear futtató LG Watch Urbane-t.

Hibridekkel támad fel a VAIO - képek, videó!

The Verge

A Sony tavaly adta el évek óta gyengélkedő PC-üzletágát egy befektetési alapnak.

Közösségi finanszírozásból nyomtatnak drónokat az ukrán hadseregnek

Lelkes támogatóik 3D-nyomtatóval készült repülő drónokkal szerelik fel az oroszbarát szakadárok ellen harcoló ukrán hadsereget.

Példátlan banki lopásra derült fény

freedigitalphotos.net/ddpawumba

Az orosz, ukrán és kínai nemzetiségű hackereket is tartalmazó "Carbanak" csoport 2013 óta megközelítőleg 100 bank, elektronikus fizetési rendszert üzemeltető cég és más pénzintézet ellen intézett online támadást 30 országban.

Jó évük volt a hackereknek

A számítógépes bűnözők több mint egymilliárd személyes adatokat tartalmazó feljegyzést loptak el tavaly.

Nincs több szemét-app a Samsung telefonokban

Samsung

A gyártó felismerte, hogy a felhasználók többsége nem használja azokat az előre telepített mobilalkalmazásokat, melyek visszafogják az okostelefonok teljesítményét.

Digitális középkor: egy egész évszázad emlékei veszhetnek el?

Az internet atyja szerint a szoftverek és hardverek elöregedése miatt mindörökre eltűnhetnek a ma használt módszerekkel archivált képek és dokumentumok.

450 megabit másodpercenként - mobilon!

Freedigitalphotos stockimages

Egyesítik az engedélyköteles és az engedélyt nem igénylő 5 GHz-es spektrumot, így az adatátviteli sebesség akár 450 Mbps-ig növelhető.

Üzleti titkokat fedhetnek fel a társkereső alkalmazások

Könnyen veszélybe sodorhatják az érzékeny személyes és céges adatokat az egyre népszerűbb társkereső alkalmazások.

Valósággal felrobbantotta az internetet a magyar high-tech luxuskarkötő

Egy nap alatt gyűjtötte össze a magyar high-tech karkötő tömeggyártáshoz szükséges összeget a tago arc.

Így kaphat további 2 GB ingyen Google-tárhelyet

Egy perc és pár kattintás, dupla előny.

Örökölhetőek lesznek a Facebook-profilok

Fotó: archív

A Facebook a jövőben több lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók meghatározzák, mi történjen oldalukkal haláluk után.

Érdemes-e nagy hangsúlyt fektetni a monitordesignra?

Az egyre vékonyodó kávák, a szokatlan felületek, színek, háttérvilágítások és egyéb opciók a tömegből való kitűnést szolgálják. Van azonban, aki az egyszerűségben hisz; például a Samsung új monitorai minimalista külsővel érkeznek.

Már a Mac sem védettebb a PC-nél?

freedigitalphotos Stuart Miles

Az Apple gépek felhasználói mára szinte ugyanolyan gyakorisággal találkoznak kiberfenyegetésekkel, mint a más platformokat használók. Sőt, bizonyos típusú veszélyekkel akár többször is szembesülnek.

Az első halálos fenyegetés egy robottól

A történet akár viccesnek is felfogható, de óhatatlanul felmerül a kérdés: ki felel azért, ha egy robot halálosan megfenyeget egy embert?

Virtuális valóság okostelefonnal

LG sajtófotó

Ingyenesen teszi elérhetővé az LG azt a kiegészítőt, mellyel okostelefonunk pillanatok alatt el tud repíteni a virtuális valóságba.

Hackerek támadták a holland kormány oldalait

A hackerek számos számítógépről egyidejűleg küldött parancsok sorozatával terhelték meg a szervereket, a túlterhelés miatt leállás kedd délelőtt kezdődött és mintegy hét órán keresztül tartott.

Egyre népszerűbbek az online ipari árverések

freedigitalphotos.net/patrisyu

Magyarországon egyetlen cég működik ezen a területen: az Intergavel Aukciószervező Kft. repülőgép sugárhajtóművet, kőolajvezetéket és tévéadó-állomást is árverezett már el.

Tudja, hogy kinek adja ki az adatait?

Mind több online szolgáltatás követeli meg valamely személyes adat - név, lakcím, esetleg bankkártyaszám - megadását, ezek azonban könnyen rossz kezekbe is kerülhetnek...

A franciák így adóztatnák meg a Google-t

Fotó: archív

Az internetes letöltésekre tervez adót kivetni a francia kormány a Google és más, külföldön bejelentett amerikai internetes tartalomszolgáltató oldalakat működtető nagyvállalatok megadóztatására.

A nagy cégek képtelenek megvédeni személyes adatainkat?

Pedig a támadások módszerei ismertek, és a védekezés sem reménytelen. Ennek ellenére csak tavaly 5 millió jelszót loptak el a Google-tól, 2 millió Facebook-jelszó jutott hackerek kezébe, és 7 millió Dropbox-profilt törtek fel.

Sony-hackertámadás: az USA központi kiberbiztonsági ügynökséget indít

freedigitalphotos.net/hyena reality

A csúcsügynökség feladata az Amerikai elleni számítógépes támadások felderítése, elhárítása és megtorlása lesz.

Túl a full-HD-n

Szebb képet szeretnénk, mint amit a full-HD felbontás adhat, de a 4k már sok? Van megoldás!

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

Fotó: screenshot

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Iszlamisták feltörték a Newsweek Twitter oldalát

freedigitalphotos.net/patrisyu

Hackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta.

Biztonságosabbá tehető a gyerekek otthoni internetezése

Biztonságosabbá tehető a gyermekek otthoni internetezése ingyenesen letölthető szűrőszoftverrel és védőintézkedést is lehet kérni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Internet hotline szolgáltatásán keresztül.

Uniós adatvédelmi tananyag készül általános iskolásoknak

freedigitalphotos.net/arztsamui

A képzés fő célja az, hogy morális-etikus hozzáállásra nevelje a fiatalokat, ugyanakkor képzést nyújtson a pedagógusoknak, hogy hozzájuk fordulhassanak azok a gyerekek, akik szüleiktől vagy kortársaiktól nem kapnak elegendő támogatást, ha támadás, zaklatás éri őket a világhálón.

Itt Boston Dynamics négylábú szuperrobotjának kistestvére

Spot jóval fürgébb, mint elődje volt. Főként kutatási-mentési feladatok ellátására használnák.

Múzeumba kerül az internet

Magánfinanszírozású internetmúzeum nyílik hamarosan Berlinben. A kezdeményezést elindító InternetMuseum.Berlin nevet viselő csapat jelenleg ezer négyzetméteres helyszínt keres hozzá.

Talpra állhat a HTC

HTC

Az elmúlt években feltűnően gyengélkedő tajvani okostelefon-gyártó újabb nyereséges negyedévet zárt. Sorban a harmadikat.

Nemzetközi robotprogramozási verseny: határon túli magyar csapat a döntőben

Két cseh, egy lengyel és egy szlovákiai magyar csapat képviseli majd a közép-európai régiót a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat müncheni döntőjében, miután ők szerepeltek a legjobban a szombaton késő estébe nyúló debreceni regionális elődöntőben.

Hatvanezer követője szeme láttára tartóztatták le a népszerű gamert

Joshua Peters streaming live on Twitch

Az amerikai légierő veteránját egy hamis bejelentés miatt rohanták le a kommandósok. Követői az egészet végighallgatták a Twitchen.

A Microsoft az Office-ba is beépítené a Cortanát

A tervek szerint a digitális asszisztens az irodai programcsomag asztali és mobil változatában is használható lesz.

Mégis piacra dobják az Ubuntu-okostelefont

forrás a képen

Kérdés, hogy lesz-e kereslet egy újabb középkategóriás Android-telefonra csak azért, mert Ubuntu operációs rendszert használ.

Adományokat gyűjt a Wikipédia

Adományokat gyűjt működtetéséhez és reklámmentességének megőrzéséhez a Wikipédia, a világ legnagyobb , folyamatosan szerkesztett enciklopédiája.

Mit tehetünk a veszélyes QR kódok ellen?

Kaspersky sajtóanyag

A közkedvelt 2D-s "vonalkódok" segítségével pillanatok alatt elnavigálhatunk egy weboldalra, az okostelefon kamerája révén. De mi van akkor, ha az az oldal veszélyes?

Okostelefonnal a nemibetegségekkel szemben

A HIV-et és a szifiliszt is könnyen és gyorsan képes kimutatni az a kiegészítő, mellyel szinte bármilyen okostelefon gyorslaborrá változtatható.

A Huawei 10 milliárd forintot invesztál az optikai hálózatunkba

freedigitalphotos/Pixomar

Közel 10 milliárd forintos saját beruházással vesz részt a Huawei a hazai szélessávú vezetékes távközlési hálózat fejlesztésében, valamint tovább bővíti új regionális innovációs központját Magyarországon.

Az utolsó szeg a buta-Windows koporsójába

A Microsoft végleg leáll a lebutított Windows-zal: bejelentette, hogy abbahagyta utolsó, Windows RT-t futtató eszköze, a Lumia 2520 táblagép gyártását.

Nagyon bejött a kínaiaknak az okostelefon-biznisz

freedigitalphotos sheelamohan

Egyedül a Lenovo 14 milliárd dolláros bevételről számolhatott be - csupán a harmadik negyedévben. Igaz, ebben nem csak a mobiltelefonok, de a számítógépes piac eredményei is benne vannak.

Ezért jutott be a zsaroló kártevő Önhöz is

A CTB-Locker legújabb mutációját a legtöbb ismert vírusirtó átengedte, leginkább azért, mert a szoftverek nem volt frissítve. Márpedig intenzív támadáskor óránkénti volna erre szükség a megfelelő védelmi szint garantálásához!

Ki felel az ellopott adatokért?

freedigitalphotos hyena reality

Tudta, hogy az e-kereskedelemi vállalatok közel fele és a pénzügyi szolgáltatók kétötöde veszít el pénzügyi vonatkozású adatot egy év során, a célzott támadások, az alkalmazások sebezhetősége és egyéb biztonsági incidensek következtében?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.