Újabb amerikai egészségbiztosító esett hackertámadás áldozatául

freedigitalphotos.net/dan

A CareFirst amerikai egészségbiztosító 1,1 millió ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek.

Új elnökségi tagok az informatikai szövetség élén

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közgyűlésén új elnökségi tagokat választottak, külön alelnöki pozíciót szentelve a digitális transzformáció témakörének.

Kína tisztogatni fog a kibertérben is

Veszélyforrásnak nevezi az internetet a kínai hadsereg hivatalos lapja a kommunista pártra nézve.

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitterhez

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitter közösségi portálhoz. Barack Obama első üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált.

hirdetés

Leomlanak a nyelvi akadályok: valós időben fordít a Skype

Skype

Már bárkinek elérhető az eddig csak regisztrált felhasználóknak, szűk körre korlátozott telefonáló-csevegő program fordítóalkalmazása.

Internetkonzultáció - Hétfő délutántól lehet megválaszolni a kérdéssort

Hétfő délután két órától lehet megválaszolni az internetről és a hazai digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) húszpontos kérdéssorát.

Milyen 2018-ra mindenhol elérhető internet???

freedigitalphotos.net/adamr

Azért nem ártana a minden háztartásban bevezetendő internethez legalább odáig ellátni, hogy milyen technológiával és milyen módon lehet majd elérni.

Bevetik a magyar csodaszoftvert, ami valós időben a teljes internet monitorozza

Az egyszerre több szerveren futó szoftver a világon először valós időben monitorozza a teljes internet mintegy egymilliárd weblapját - a kínai oldalakat és a Facebookot is beleértve -, kutatva a hamis termékek után.

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával

emagyarorszag.hu

2016 január elsejével vezetik be felmenő rendszerben, és majdnem mindenre alkalmas lesz.

Lego-robotok versenye Tatabányán

A tatabányai Edutus Főiskolán a jövő hét végén rendezik meg Lego-robotok versenyének magyarországi döntőjét. A csapatoknak egy kincskereső és egy hegymászó robotot kell építeniük és programozniuk.

Mobilalkalmazással fejlesztik a fiatalok politikai ismereteit

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Mobilalkalmazással fejlesztik a fiatalok politikai ismereteit Burgenlandban, a kezdeményezés az osztrák tartomány által indított képzési program része.

Gyorsítja az internet sebességén Kína

Lassú az adatátvitel Kínában, ami a társadalmi elégedetlenség mellett az országban működő vállalkozások versenyképességét is rontja.

Minden magyar háztartásban elérhető lesz a szélessávú internet

freedigitalphotos/pakorn

Minden háztartásban elérhető lesz 2018-2020-ig a másodpercenkénti harminc bites sávszélességű internet - hangzott el Győrben, a távközlés világnapja alkalmából rendezett konferencián.

A tüdődaganat kialakulásának kockázatát felmérő alkalmazást fejlesztettek ki Pécsen

Néhány, pontosan összeállított kérdés alapján az applikációval gyors rizikófelmérés végezhető el, amelynek segítségével megbecsülhető a tüdőrák egyéni kockázata.

Online bejegyzések törlésére szakosodott hackerhálózat bukott le Kínában

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egy csaknem kétezer hackert foglalkoztató hálózatot leplezett le a kínai rendőrség, az internetes kalózcsoport a megrendelőknek nem tetsző posztokat, cikkeket "tüntetett el".

Elengednék a közműadót internethálózat korszerűsítése esetén

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárának véleménye szerint meg kellene fontolni a közműadó elengedését, ha egy internetszolgáltató új hálózatot épít vagy jelentősen korszerűsíti a meglévőt.

Esik a legnagyobb piac okostelefon-forgalma

freedigitalphotos.net/stockimages

Visszaestek az okostelefonok eladásai Kínában az idei év első negyedében, amikor is a piaci részesedést tekintve az Apple átvette az elsőséget a Samsungtól.

Románia már kiberháborúban áll

Victor Ponta szerint Románia háborút visel - bár nem konvencionális fegyverekkel, mint Ukrajna - azok ellen, akik energetikai, illetve kibernetikai biztonságát veszélyeztetik.

Magyar fejlesztésű szoftver segíti Nepál újjáépítését

maps

A 7,9-es erősségű, április 25-i földrengés nepáli halálos áldozatainak száma a legfrissebb adatok szerint 8413, a sérülteké pedig csaknem 17 600.

A felelős internethasználatra figyelmeztet az ORFK

Nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is meg kell tanítani a felelős internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik.

Több mint 7 ezer megkeresés káros és jogsértő tartalmakkal kapcsolatban

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A Safer Internet Program (SIP) konzorciumi tagjai közül a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz több mint 7 ezer megkeresés, a Biztonságosinternet Hotline-hoz pedig 479 bejelentés érkezett káros és jogsértő tartalmakkal kapcsolatban 2015 első negyedévében.

Indul a klímaváltozás elleni összefogás magyar honlapja

Délben kezdi meg működését Áder János államfő kezdeményezésére az a honlap, amelyen keresztül a klímaváltozás elleni összefogást támogathatják a magyarok.

A világ legjobb szuperszámítógépes csapatai között a Miskolci Egyetem hallgatói

freedigitalphotos.net/patrisyu

Egyedüli európai csapatként jutott a világ legrangosabb szuperszámítógép-versenyének tizenhatos döntőjébe a Miskolci Egyetem informatikus csapata.

Internetkonzultáció: május 18-tól lehet válaszolni a kérdésekre

A kormány elfogadta a nemzeti konzultáció végleges, 20 kérdésből álló kérdéssorát.

Zongorázzon velünk - de vigyázat, függőséget okoz!

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Azt hitte, nem tud zongorázni? Pedig most akár ön is lehet művész, ráadásul mindössze egyetlen ujj kell hozzá egy vadonatúj alkalmazásnak köszönhetően. Csak óvatosan: a program erősen addiktív!

Megtámadták és napokra elfoglalták Kínát a hackerek

A szakemberek szerint a hosszan tartó - 4-5 napos - támadást külföldi hackerek a kínai távközlési szolgáltatók szerverei ellen hajtották végre, amire eddig nem volt példa.

Ezért nem terjed a mobilfizetés

freedigitalphotos.net/adamr

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét.

Okoseszközök formálják át az egészségügyet és a gyógyszeripart

freedigitalphotos/ renjith krishnan

A digitális technológiai robbanás által az elkövetkező években ezeken a területeken lesznek a legnagyobb mértékű változások.

Gyerekek és az okostelefon - Ettől biztos megugrik a napi cukiságmérője!

Mi az az internet? Anyud vagy apud szokott-e internetezni? Van mobiltelefonod? És mire szoktad használni? Többek közt ezekre a kérdésekre is válaszolt néhány másodikos diák egy villámfelmérésben - nézze meg, garantált a szórakozás!

Heti öt órát töltünk szelfizéssel - sokan még a vécén is fotózzák magukat

Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

Az még teljesen rendjén való, ha egy nő szeretné minél több ismerősének megmutatni a vadonatúj frizuráját, vagy időnként egy frissebb képet feltölteni magáról a közösségi oldalra - na de hol a határ?!

Akadozott az OTP web-fizetési rendszere

freedigitalphotos.net/patrisyu

Műszaki hiba okozta a lassulást 8 és 9 óra között, de a rendszer elérhető volt, és azóta hibamentesen működik.

Az orosz hackerek Obama levelezését is olvashatták

A behatolás jóval mélyebbre ható és aggasztó, mint azt hivatalosan elismerik.

"Lapozz a 347. pontra!"

screenshot

A '90-es években világszerte és hazánkban is nagy sikert aratott "lapozgatós könyvek" stílusát újítja fel 2015-ös színvonalon egy új magyar startup, a 6quest.com.

Már immunisak vagyunk a Facebook-reklámokra

Idén is megjelent a Nagy Facebook Kutatás, amelynek leglátványosabb eredménye, hogy drámaian nőtt a reklámelutasítás, főképp a fiatal korosztályokban, és egyre több idős válik függővé a közösségi site-on.

A Pentagon új stratégiát dolgozott ki a kibernetikai támadások ellen

freedigitalphotos.net/hyena reality

Az amerikai haderő akár kibernetikai műveletet is indíthat egy ellenséges katonai vonatkozású hálózat vagy egy infrastruktúra ellen, hogy meg tudja védeni az amerikai érdekeket.

Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg

A szuperbaktériumok legalább olyan gyakran ölnek, mint a rák, a fertőzéseknek ráadásul mindössze 30-50%-a előzhető meg folyamatos fertőtlenítéssel. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne szüntetni bármilyen járványt egy hazai startupnak köszönhetően. Tartson igényt ön is a fotokatalitikus védőbevonatokra!

Hiányoznak a lányok az informatikából

Egész napos konferenciát és interaktív műhelybeszélgetést keresik a titkát annak, miként tudják népszerűsíteni az informatikus szakmát, különösen a lányok körében.

Segítség, a gyerekem digiális bennszülött! - Mit tehet a szülő?

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Mit kezdjen az a szülő, aki csak tanulgatja a digitális technika eszközeit, a gyerekei meg mintha már úgy születtek volna, hogy mindent tudtak? Egyáltalán mennyire tudjuk használni, használhatjuk-e ezeket a családban?

Életet mentett a tüdődaganat-kockázatot felmérő mobilos alkalmazás

A hölgy a barátnője tanácsára kitöltött egy egyszerű, mobiltelefonos tesztet.

Június végére befejeződik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztése

freedigitalphotos.net/arztsamui

A fejlesztés eredménye a kormányablakokban és az okmányirodákban az állampolgároknak is kézzel fogható lesz, az ügyintézés gyorsulásában érzékelhetik majd.

Alig kapcsoljuk ki az okostelefont

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is.

Egy kis ösztönzés a futáshoz

Helly Hansen

Érdekes koncepciót kínál egy mobilapp: minél többet edz valaki, annál szélesebb mintaválasztékból állíthatja össze magának egyedi futónadrágját.

Cipzárhúzó robotot fejlesztettek az MIT kutatói - videó!

A Zipperbot minden segítség nélkül tudja le- és felhúzni a cipzárunkat.

Ellenőrzött orvosi információkat kínál a Google

freedigitalphotos.net/contributor

A különféle betegségek tüneteivel, kezelésével, gyakoriságával és jellemzőivel kapcsolatos alapvető információkra is rákereshetünk majd.

Bőr alá ültetett chip nyitja az ajtót az irodában

A svéd irodában nem kulccsal, mágneskártyával vagy PIN-kódokkal járhatnak ki és be az alkalmazottak, hanem egy kezükbe beültetett chip révén tárulnak fel előttük az ajtók.

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

Okostelefonos alkalmazással a szélütés ellen

Elképesztő, mire képes egy mobilapp, egy okostelefon és néhány érzékelő: akár előre figyelmeztethetnek arra, hogy hamarosan szélütés (stroke) fogja érni az embert.

Sose tanult angolul? Lehet, már nem is kell!

Google

Az ősi keresztény mesék szerint egykoron az emberek mind ugyanazt a nyelvet beszélték, csak saját önhittségük miatt zavarodtak össze. Legyen bárhogyan is, a Google (a Microsoft nyomására) végre megszüntetheti ezt a nyelvek közötti "zűrzavart".

Jobban ismeri a Facebook, mint a családja

Megdöbbentő, de igaz: csak a házastársak ismerik jobban a közösségi hálózat "lakóit" magánál a közösségi hálózatnál.

Jövő évtől jön az Elektronikus Értékesítési Rendszer a felszámolási eljárásban

Fotó: archív

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) 2015. január elsejétől hivatalosan is működik, amely által nyilvánosabbá, ezáltal átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válik a felszámolók munkája.

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

Az első otthoni íriszszkenner

EyeLock Myris

Ha kell egy kis extra védelem az otthoni számítógépnek, jelszó helyett (mellett) alkalmazzon biometriát!

Ezzel a fülhallgatóval igazán élvezni fogja a pornót!

Fotó: Twitter/LovePalz

Újfajta, kifejezetten pornóra kifejlesztett fülhallgatót dobott piacra egy thaiföldi cég, amellyel állításuk szerint a pornófilmek nézése közben sokkal intenzívebb élményt élhetnek át a műfaj rajongói.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Hivatali ügyfélkapu: kettőmillió regisztrált felhasználó! De mi is ez az online ügyintézési ablak?

ikonkép

Interjú Pettkó András Netpolgárral, volt országgyűlési képviselővel arról, mi mindenre jó az e-ügyintézés.

hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.