Kilenc díjat nyert a demenciakutatást segítő játék

freedigitalphotos.net/Jon Whiles

Jelenleg világszerte több 47 millió ember küzd demenciával, a becslések szerint ez a szám 2050-re 135 millióra fog nőni.

Játékfilm készül a népszerű Minecraft videojátékból

Akkoriban debütál majd a Marvel stúdió Avengers: Infinity War című képregényfilmjének második része és a Star Wars IX. epizódja is.

Felgyorsítja a digitalizációt a CIB Bank

Felgyorsítja a digitalizációt a CIB Bank, megújítja például internetbankját és bevezeti a papírmentes ügyfélkiszolgálást.

Autószervizekben használt szoftver segíti a katasztrófavédelmet

Eddig csak autószervizekben használt járműinformációs adatbázis szoftver segíti mostantól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkáját, amely tartalmazza az utakon futó járművek több mint 95 százalékának pontos műszaki paramétereit.

hirdetés

Romániában terjeszkedik a Festipay készpénzmentes fizetési szolgáltató

A magyar vállalat tavaly két külföldi fesztiválon - a romániai Untold és a franciaországi Delta - volt jelen, idén ez a szám várhatóan legalább 5-6-ra nő.

Minecraft-őrültek, lássatok csodát!

screenshot

1500 ember 5 év alatt építette meg ezt a csodás birodalmat.

Az orosz hírgyűjtő oldalak felelni fognak a közölt információ hitelességéért

Az automatizált rendszerek nem képesek ellenőrizni a külső szerkesztőségekből beérkező napi több százezer cikk hitelességét.

Háromszorosára nő az internetes adatforgalom 2020-ra

A leggyorsabban növekvő lakossági internetes szolgáltatás az online játék lesz, 2015 és 2020 között 1,1 milliárdról, 1,4 milliárdra növekszik a felhasználók száma.

Szigorítanák a netsemlegességet szavatoló előírásokat az Európai Unióban

freedigitalphotos.net/Ventrilock

Az internetszolgáltatók kizárólag akkor részesíthetnének előnyben bizonyos szolgáltatásokat, ha az valójában indokolt.

Deutsch: a gyűlöletbeszéd undorító, alávaló és gonosz

A gyűlöletbeszéd ellen nemcsak szavakkal, de tettekkel is harcolni kell, és ehhez a büntetőjog eszközeit is fel kell használni.

Okostelefonokra cseréljük szeretteinket?

freedigital/panuruangjan

Egy kutatásban résztvevők csaknem harmada tartotta ugyanolyan fontosnak vagy fontosabbnak okostelefonját a szüleinél, míg egyötödük a partnerük esetén is így vélekedik.

Még mindig floppylemezekkel kezeli nukleáris fegyvereit az USA

A Pentagon még mindig mintegy 20 centiméter átmérőjű hajlékonylemezekkel ellenőriz és kezel olyan fegyvereket, mint az interkontinentális ballisztikus rakéták vagy a nukleáris bombázók

Túlsúlyos férfi mellén mutatják be a rákmegelőző önvizsgálatot, mert a Facebook letiltja a női melleket

screenshot

Sajnos, még akkor sem lehet női mellett tartalmazó felvételeket közölni a közösségi oldalon, ha az a mellrák megelőzése céljából történik. De ha férfimellkasról van szó, nem tiltott a mellbimbó sem!

Mit ér ezer Facebook-ismerős, ha bajba kerülsz?

Kinek ciki SMS-t írni? Tényleg kevesebb barátja van a szüleidnek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a választ diákoknak tartott előadásában Pléh Csaba akadémikus, aki a társas kapcsolatok pszichológiáját vizsgálja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.