Két év múlva tarol a mobilnet

A mobilnet gyors terjedésére számít a Vodafone

A Vodafone Magyarország előrejelzése szerint 2010-ben már minden második internetező mobilhálózaton keresztül éri el a világhálót - mondta Beck György, a társaság vezérigazgatója kedden Gödöllőn sajtótájékoztatón.

2008.04.02 09:45MTI

Hozzátette: a becslések szerint jelenleg 400 ezer mobilos éri el számítógépen, illetve telefonon az internetet. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a vezetékes szélessávú internet előfizetések száma 1,38 millióra nőtt februárban, míg egy évvel korábban ez a szám 1,06 millió volt.

Beck György mindezt annak kapcsán mondta el, hogy a napokban a Vodafone Gödöllőt is bekapcsolta széles sávú mobil hálózatába (HSDPA) 100. településként. A cég jelenleg 111 településen nyújt internetes szolgáltatást. A Vodafone széles sávú hálózatának segítségével jelenleg a lakosság 50 százaléka érheti el az internetet.

Az eseményen Beck György, idézve a Gemius Hungary webanalitikával és forgalomelemzéssel is foglalkozó cég kutatását, kifejtette: februárban a Vodafone mobil internetes hálózatán keresztül látogatta a legtöbb felhasználó (cookie) a magyarországi weboldalakat. A felmérés szerint a Vodafone részesedése 38,3 százalék volt, miközben a T-Mobile-é 37,4 százalékot, a Pannoné pedig 24,3 százalékot ért el.

A Vodafone 2007 június elején indította el széles sávú szolgáltatását, a rendszer mintegy 80 százaléka a kínai hálózati gyártó és szállító Huawei segítségével épült. Beck György elmondta: a terv az, hogy a nyár elejéig 150 települést kapcsoljanak be a hálózatba, köztük a Balaton térségét.

A vezérigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: az előrejelzések szerint 2010-ben a vezetékes és a mobil internetezők száma 1,5-1,5 millió lesz, ám ennek eléréséhez a három magyarországi szolgáltatónak összesen mintegy 100 milliárd forintot kell fejlesztésekre fordítania.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.