A vizsgaidőszaknak alávágott

Vége az egyetemistáknak? Hackertámadás érte a pécsi Tudásközpontot

Hetekig nem lesz ingyenes vezeték nélküli internet a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban, miután vírustámadás érte a pécsi intézmény számítógépes rendszerét.

2011.05.21 12:45MTI



Prekopcsák Tamás, az épületet üzemeltető Tudásközpont Kft. ügyvezetője a Pécsi Újság.hu internetes hírportálnak elmondta, az elmúlt időszakban többször meghibásodott a tűzfal, emiatt a teljes informatikai rendszerben hiba keletkezett.

A vírustámadás miatt le kellett kapcsolni az ingyenes vezeték nélküli hálózatot, a wifit az épületben.

Mindez megnehezíti a vizsgákra készülő egyetemisták életét, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) keretében tavaly átadott könyvtárban legjobb esetben is két hétig nem használhatják internetezésre laptopjukat. Az új védelmi rendszer telepítése több millió forintjába kerül majd a Tudásközpont Kft.-nek - írja a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.