Adományozás és szerencsejáték- megférnek

A Google lett a jótékony kezdőlap keresőmotorja

Online nyereményjátékkal egybekötve indította el 2010. március 11-én a Világfejlesztési Alapítvány adományozási internetes felületét a keresve.hu weblapot. A hazai adományozási kultúra fejlesztéséért létrehozott internetes oldal keresőszolgáltatását a Google biztosítja.

2010.03.13 13:22ma.hu

„Jótékony kezdőlap”-ot hozott létre és indított útjára 2010. március 11-én online nyereményjáték keretében a hazai adományozási kultúra fejlesztéséért dolgozó Világfejlesztési Alapítvány.

A www.keresve.hu internetes oldalon a látogatók úgy támogathatják a civil szervezeteket, hogy az nem kerül pénzükbe. Az alapítvány a kezdőlap használatából befolyó reklámbevételeket – saját forrásaival kiegészítve – osztja szét a regisztrált non-profit szervezetek között. A jótékonysághoz csupán minél több adományozónak minél többször kell használnia az oldalt, ezzel növelve a szétosztható támogatások nagyságát és a kiválasztott szervezetek részesedését is.

A felhasználók adminisztráció és regisztráció nélkül vehetik igénybe az oldal szolgáltatásait, kiválaszthatják a támogatni kívánt alapítványokat, vagy akár a véletlenszerűen megjelenített szervezetek számára is adakozhatnak. A weblap használatát automatikusan a kiválasztott civil szervezetre való szavazásként rögzíti a rendszer, ami alapján éves szinten jelentős támogatáshoz juthatnak a regisztrált alapítványok.

A felhasználók az SZJA 1%-os felajánlásához hasonlóan, de annál sokkal egyszerűbben adományozhatnak nap, mint nap. A non-profit linkgyűjteményből elérhető az összes regisztrált szervezet weblapja, így megismerhető a civilek tevékenysége. A látogatók a civil szervezetek információit közösségi oldalakra beküldve mutathatják meg ismerőseiknek, mely alapítványokkal szimpatizálnak; ezzel újabb támogatókat szerezhetnek a fontos ügyeknek.

Az innovatív adományozási szolgáltatást létrehozó Világfejlesztési Alapítvány részéről Tibor Gede, a projekt alapítója kiemelte, a keresve.hu oldal együttműködő partnere a Google lett, így a jótékony kezdőlapba integrált ismert kereső pontos találatai és infrastruktúrája is hozzájárul a keresve.hu profi működéséhez. Az oldalról mindemellett a leggyakrabban használt portálok – Gmail, térképek stb. – is azonnal elérhetők.

„A keresve.hu használatával az is segíthet a rászorulókon, akiknek helyzete nem teszi lehetővé pénz, tárgy, vagy idő felajánlását. Akik kezdőlapjuknak állítják be az oldalt, naponta tapasztalhatják az adományozás jó érzését. A keresve.hu elindulása ráirányíthatja a figyelmet az SZJA 1%-os felajánlásának fontosságára is, hiszen az elmúlt években minden 10 jogosultból csupán 5 rendelkezett erről. Reméljük már az idei adóbevallási időszakban nő majd az adományozók száma” – nyilatkozta Tibor Gede a projekt alapítója a „jótékony kezdőlap” elindulása kapcsán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.