Kalózokat szorongatnának

Útjára indult az első arab legális letöltő oldal

A napokban elindult a közel-keleti régió első legálisan működő online letöltő portálja. A Shofha.com üzemeltetői remélik, hogy a weblap segít visszaszorítani az arab országok kalózkodási arányát.

2010.03.03 13:16HENT

Az Arabian Business portál beszámolója szerint a napokban helyezték üzembe a közel-keleti régió első, legálisan működő letöltő portálját. A Shofha.com portál felhasználói DVD-minőségű tartalmakat – filmeket, tévésorozatokat, videókat – tölthetnek le, kölcsönözhetnek ki vagy tekinthetnek meg az oldalon keresztül.

A weblapot üzemeltető Linkonline szándékai szerint olyan áron kínálja a legális hozzáférést, amely becsléseik szerint alacsonyabb a legtöbb, a régióban forgalmazott kalózlemez áránál. Az üzemeltetők így remélik, hogy jelentős számú fogyasztót tudnak majd a legális hozzáférési lehetőség használatára ösztönözni.

A Linkonline képviselője, Mostafa Kamel a weblap elindításával kapcsolatban kiemelte, a cég a kalóztartalmakat kínáló weboldalakat tekinti elsőszámú versenytársának. Mint mondta, a Shofha.com fizetős portál ugyan, de az ingyenes kalózoldalakkal szemben nagy előnye lehet, hogy egy helyen összegyűjtve kínál hozzáférést a legkülönbözőbb tartalmakhoz, míg az illegális letöltési helyek nem egy esetben több szerver, weboldal vagy fórum meglátogatását teszik szükségessé.

A szakértő szerint felhasználói szemszögből nézve mindenképpen az a portál a vonzó, ahol minden keresett tartalom megtalálható és a letöltés is egyszerű. Kamel hozzátette, az üzemeltetők jelenleg a fájlállomány bővítésén dolgoznak. Terveik szerint az adott évben megjelenő arab nyelvű szórakoztató tartalom 99-100 százalékát szeretnék online is elérhetővé tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.