Felvétel egy Down-kóros tizenéves zaklatásáról

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Google olasz vezetőit

Hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Google három olasz vezetőjét, amiért az informatikai óriásvállalat videomegosztó oldalán megjelent egy olyan felvétel, amelyen egy Down-kóros tizenévest zaklatnak.

2010.02.24 13:06MTI

Az ügyben eljáró Oscar Magi bíró a Google vezetőit felmentette a rágalmazásban való bűnrészesség vádja alól, miközben a negyedrendű vádlott minden vádpont alól tisztázta magát. A Google négy vezetőjét azzal vádolták, hogy büntetőjogi kötelessége az ilyen sértő videók közzétételének megakadályozása.

A 2006 végén közzétett és közel két hónapig elérhető felvételen a tizenévest négy diák zaklatta, miközben a bántalmazást tucatnyian figyelték, semmit sem téve ellene. A vádlottakat végül csak a magánélet megsértése miatt ítélték el, amelyet olasz törvények értelmében legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek A Google közleményében kifejtette, hogy a kifogásolt videóval kapcsolatban az európai és az olasz jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A felvételt a hatóságok figyelmeztetése után eltávolították az oldalról, és a videomegosztó együttműködésével a videó készítőjét és feltöltőjét sikerült felkutatni és megbüntetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.