Gugli, gugli, gugli

Három interentes kereső platform panaszt tett a Google ellen Brüsszelben

Az EU-Bizottság vizsgálja három panaszos vállalat beadványát a világ legnagyobb keresőportálját üzemeltető Google ellen versenyjogi szabályok megsértése miatt - közölte a Google saját vállalati blogbejegyzésében.

2010.02.24 10:35MTI

A panaszt a brit Foundem ár összehasonlító portál, a francia ejustice.fr jogsegély portál, valamint a Microsoft Ciao! vásárlási portálja nyújtotta be. A Foundem és az ejustice.fr azt sérelmezi, hogy szerintük a Google keresőmotorja szándékosan alacsonyan rangsorolja őket keresési eredményeiben.

A Ciao! vásárlási portál már hosszabb ideje veszi igénybe a Google AdSense hirdetési platform szolgáltatásait, de amióta 2008-ban a Microsoft tulajdonába került több alkalommal is kifogásolta a szolgáltatás szerződéses feltételeit.

A Google versenyjogi tanácsadója Julia Holtz a blogbejegyzésben annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint meg tudják győzni az EU-Bizottságot arról, hogy üzleti gyakorlatuk megfelel az európai versenyjogi szabályoknak.

A Google uralja a világ internetes keresőszolgáltatásának 90 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.