Internetezésre alkalmas eszközzel olvasható

E-könyveket fog árusítani a Google

Elektronikus könyveket kínáló internetes boltot indít a Google jövőre. A keresőjéről ismert cég e-könyveit bármilyen internetezésre alkalmas eszközzel el lehet majd olvasni.

2009.10.18 19:02ictpress

Elektronikus könyveket kínáló online boltot indít a Google a következő év első felében. A Google Editions nevű honlapról közvetlenül, vagy a cég partnereinek az oldalain keresztül körülbelül félmillió kötetet lehet majd letölteni az indulást követően.

A Google által árusított könyvek többek között abban fognak különbözni az elektronikus könyvkereskedésben piacvezető Amamzon digitalizált szövegeitől, hogy bármilyen internetezésre alkalmas eszközzel el meg lehet majd nyitni őket, nem csak az e-könyv olvasók egy részével.

"Nem foglalkozunk a kizárólag az e-könyvek olvasására alkalmas eszközök fejlesztésével, és nem is szerepel a terveink közt egy ilyen termék piacra dobása"- mondta el Tom Turvey a Google egyik vezetője a Reuters-nek a vállalat induló könyvesboltja kapcsán.

A keresőjéről ismert cég idáig hétmillió olyan művet digitalizált és próbált meg elérhetővé tenni, melyek nyomtatott változatai már nem kaphatóak. A Google-nek az Editions lesz az első kísérlete arra, hogy bevételeket szerezzen a sok vitát kiváltó könyvdigitalizálási vállalkozásából.

Az internetes könyvesboltban eladott kötetek után befolyó összeget a Google azokkal a kiadókkal és más, e-könyveket árusító oldalakkal is meg fogja osztani, amelyek az oldalán keresztül is árusítják majd a műveiket. Az Editions sikere sokat javíthatna a Google kapcsolatán a kiadókkal és a szerzőkkel, akiknek egy része perek segítségével próbálja elérni, hogy a cég ne hozhassa létre a világ legnagyobb internetes könyvtárát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.