Ebtolmácsgép

A japánok kifejlesztettek egy gépet, ami lefordítja kutyánk ugatását

Továbbfejlesztett ebtolmácsgéppel rukkoltak elő japán feltalálók: a készülék a kutya ugatását sokkal kifinomultabban fordítja emberi beszéddé, mint a 7 évvel ezelőtt megjelent modell.

2009.07.22 07:21MTI

A gép hat érzelemre összpontosít - köztük a bánatra, az örömre, a csalódásra -, a gazdival pedig egyek közt olyan ebvágyakat tudat, mint pl. a "játssz velem!". A készülék egy mikrofonból áll - ezt a kutya nyakörvére kell tenni - és egy karóraszerű egységből - ezt meg a gazdára jó helyezni. Amikor a kutya ugat, a mikrofon ezt közvetíti a "karnagynak", amely kielemzi, lefordítja "emberre" és kiírja, vagy a beépített beszédszintetizátor révén elmondja, mit akarhat mondani az eb.

A vautolmácsot bő 40 ezer forintnyi jenért árulják majd augusztustól, de egyelőre csak Japánban.

A 7 éve megjelent első generációs kutyatolmácsból több mint 300 ezer fogyott.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.