Július 1-jétől érvényes

Hivatalosan elfogadták az sms- és adatroaming-árcsökkentést

Hivatalosan elfogadták a huszonhét európai uniós tagállam miniszterei hétfőn a mobiltelefonos barangolási díjak új szabályozását, amelynek köszönhetően július 1-jétől olcsóbbá válnak a nemzetközi üzenetváltások és adatátvitel.

2009.06.08 13:23MTI

Az Európai Bizottság a döntést bejelentve emlékeztetett arra, hogy az új szabályok szerint a lakosságnak nem kerülhet 0,11 eurónál többe, ha mobiltelefonjukon egy másik uniós tagállamból szöveges üzenetet küldenek.

A nagykereskedelmi árak maximálásának köszönhetően a mobiltelefonjukkal internetező, filmeket letöltő vagy nyári képeiket hazaküldő fogyasztóknak sem kell attól tartaniuk, hogy a nyaralásból hazatérve „számlasokk” éri őket - fogalmazott közleményében a bizottság.

Az új szabályozás szerint továbbá a mobilszolgáltatóknak másodpercalapú számlázást kell alkalmazniuk a jelenlegi percalapú rendszerrel szemben: ez akár 24 százalékos díjcsökkenéssel is járhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.